Birmingham

Uit Wegenwiki
Ga naar: navigatie, zoeken
De skyline van Birmingham.

Birmingham is de grootste stad in de staat Alabama, maar het is echter niet de hoofdstad, dat is de zuidelijker gelegen stad Montgomery. Birmingham is een vrij belangrijk centrum, alhoewel de stad voor Amerikaanse begrippen niet echt groot is. De stad telt 211.000 inwoners, met een groter stedelijk gebied van 1.150.000 inwoners (2017).

Inleiding

Birmingham zelf bestaat voornamelijk uit een kantorencentrum, met grote bedrijventerreinen daaromheen, en een aantal buitenwijken. Daaromheen liggen zeer welvarende voorsteden. De agglomeratie is redelijk mooi gelegen, in de beboste heuvels. De voorsteden zijn erg dun bebouwd, en de agglomeratie meet dan ook 50 bij 35 kilometer. De stad heeft ook een vrij belangrijke luchthaven. Alabama was altijd een vrij arme staat, maar sinds de jaren 90 is het gemiddelde inkomen in de stad sterk gestegen. Het is nu één van de belangrijkste zakencentra in het zuidoosten van de Verenigde Staten. Het inwonertal van de stad zelf is sinds de jaren 60 afgenomen, met meer dan 100.000, maar de voorsteden zijn gegroeid, alhoewel zeker niet zo snel als bijvoorbeeld Atlanta. De agglomeratie is nog steeds groeiende, alhoewel niet zo snel als andere zuidwestelijke steden zoals Atlanta.

Birmingham heeft een vochtig subtropisch klimaat, met hete zomers en milde winters. Over het hele jaar valt er in Birmingham vrij veel neerslag, en ook komt er vrij vaak zwaar weer voor, zoals tornado's, en afgezwakte orkanen die enorme hoeveelheden neerslag dumpen op de stad.

Wegennet

Het snelwegennet van Birmingham.

Birmingham heeft voor zijn omvang een goed uitgebouwd wegennet. Drie Interstate Highways doorkruisen de stad, aangevuld met een randweg. Daarnaast is het onderliggend wegennet van hoog niveau. Tevens wordt een vierde Interstate gebouwd vanuit Memphis naar Birmingham. Het openbaar vervoer in de agglomeratie bestaat uit een busnetwerk. De stad is niet groot en dichtbebouwd genoeg om een lightrail of andere vorm van railvervoer te vereisen. De auto is de meest voorname vorm van transport in en rond de stad. De snelwegen zijn niet overdreven breed, maar tellen meestal 2x3 rijstroken, en af en toe stukjes met 2x4 rijstroken. De meeste snelwegen zijn mooi gelegen in de heuvels.

Geschiedenis

Birmingham is van oudsher een industrieel centrum en werd eind 19e eeuw een belangrijk knooppunt van spoorwegen en de staalindustrie. De stad was daarmee eerder vergelijkbaar met steden als Pittsburgh of Cleveland dan een zuidelijke stad. Het inwonertal groeide tot circa 340.000 inwoners in 1960, het hoogste aantal. Toen werden ook de eerste snelwegen, veelal Interstate Highways aangelegd. De eerste snelweg was de I-20/I-59 ten westen van downtown die eind jaren 60 werd opengesteld, ongeveer tegelijkertijd met de bouw van de I-65 als noord-zuidas. Birmingham groeide eind jaren 70 uit tot een vrij belangrijk knooppunt, met de completering van de Interstate Highways in de regio, ondanks dat het een relatief kleine stad was. Oost-westverkeer splitst zich richting Atlanta en Chattanooga, en noord-zuidverkeer splitst zich vanuit Montgomery richting Chattanooga, Nashville en Memphis.

In 1978 opende het eerste deel van de rondweg van de stad, de I-459 in het noordoosten van Birmingham. In de jaren daarna werd de snelweg verder aangelegd door de zuidelijke voorsteden, die toen sterk groeiden. In 1984 was de I-459 voltooid. Birmingham wordt niet geacht als een aantrekkelijke stad om te wonen, en het inwonertal is sinds 1960 voortdurend afgenomen. De voorsteden van Birmingham behoren echter tot de welvarendste van Alabama. Het inwonertal van het stedelijk gebied neemt eigenlijk sinds de jaren 70 al amper meer toe, alleen de zuidelijkste voorsteden in Shelby County zijn nog sterk groeiende, maar stellen in absolute aantallen niet zo heel veel voor. Birmingham kon niet inhaken op de groei die bijvoorbeeld in de buurstaat Georgia wel plaats vond, met name rond Atlanta. Dit heeft als voordeel dat Birmingham, anders dan Atlanta, vrijwel filevrij is gebleven. In recentere jaren is er één groot snelwegenproject en dat is de vervanging van de US 78 door de Interstate 22. Birmingham vormt het oostelijke einde van deze snelweg. Het laatste deel opende in 2016 voor het verkeer.

Toekomst

Het grootste geplande project in de regio Birmingham is de aanleg van de Northern Beltline, die mogelijk als de Interstate 422 genummerd gaat worden, alhoewel State Route 959 ook wordt genoemd. De snelweg moet een noordelijke bypass van Birmingham gaan worden.

Congestie

In Birmingham is vrijwel geen sprake van congestie. Alleen bij incidenten en werkzaamheden is vertraging mogelijk. De reistijden zijn daarmee kort en betrouwbaar.

Referenties


Expressways in Birmingham

Interstate 20Interstate 59Interstate 65I-422.svgInterstate 459US 31 Stephens ExpresswayUS 78