Bishop Ford Freeway

Uit Wegenwiki
Naar navigatie springen Naar zoeken springen

De Bishop Ford Freeway is een autosnelweg in de Amerikaanse staat Illinois. De autosnelweg is onderdeel van de Interstate 94 en is de enige autosnelweg in de regio Chicago die een freeway heet. De autosnelweg verloopt vanaf de Dan Ryan Expressway naar de Kingery Expressway en is 16 kilometer lang.

Routebeschrijving

zie ook: Interstate 94 in Illinois

De Dan Ryan Expressway splitst zich in de wijk Roseland van Chicago in de Interstate 57 en de Bishop Ford Freeway. Zowel de Dan Ryan als de Bishop Ford dragen het nummer I-94. De autosnelweg telt dan slechts 2x2 rijstroken. Dit duurt echter niet zo heel lang, na de aansluiting Stoney Island Avenue liggen er alweer 2x3 rijstroken. Men passeert dan langs Lake Calumet in het zuiden van de stad Chicago, met de aansluitingen 111th Street, 115th Street en 130th Street, waarvan de laatste een klaverblad is.

Men steekt dan de Little Calumet River over, waarna men Dolton Road kruist in de suburb Dolton. In de suburb Calumet City volgt het klaverblad met Sibley Boulevard, een brede oost-westroute. De aansluiting met 159th Street in South Holland is nog wat belangrijker, daar deze het nummer US 6 draagt. De Bishop Ford Freeway eindigt dan op de Interstate 80, de Kingery Expressway. Rechtdoor gaat de State Route 394 naar de zuidelijkste suburbs.

Geschiedenis

De autosnelweg heette eerst de Calumet Expressway en was een verlenging van Doty Avenue. In begin jaren '60 werden de verkeerslichten omgebouwd tot ongelijkvloerse aansluitingen en werd de weg een autosnelweg. In 1962 opende het knooppunt met de Dan Ryan Expressway. De autosnelweg is vernoemd naar Bishop Louis Henry Ford, een bisschop die 40 jaar in Chicago predikte voordat hij in 1995 op 81-jarige leeftijd overleed .

Verkeersintensiteiten

De autosnelweg is gezien het aantal rijstroken redelijk druk. Het 2x2 gedeelte telt 103.800 voertuigen per etmaal, en kent vrij veel file. De rest van de route is 2x3 en telt aflopend 143.100 tot 89.800 voertuigen per etmaal.

Referenties


Expressways in Chicago

Interstate Highways: Stevenson Expressway Interstate 57 Interstate 65 Kingery Expressway Borman Expressway Interstate 88 Chicago Skyway Kennedy Expressway Dan Ryan Expressway Indiana Toll Road Edens Expressway Interstate 190 Eisenhower Expressway Interstate 294 Interstate 355 Interstate 490


Overige snelwegen: SR-53 Elgin 'O Hare Expressway SR-394 SR-912Illiana Expressway Lake Shore Drive