Blacklands Turnpike

Uit Wegenwiki
Naar navigatie springen Naar zoeken springen

De Blacklands Turnpike, ook wel bekend als de Northeast Gateway Turnpike[1] is een geplande tolweg in de Amerikaanse staat Texas, gelegen in de regio Dallas-Fort Worth. De tolweg moet vanaf Greenville tot aan de President George Bush Turnpike in Garland gaan lopen, op enige afstand parallel aan de Interstate 30. De geplande lengte bedraagt circa 45 kilometer.

Routebeschrijving

De Blacklands Turnpike moet parallel aan een spoorlijn gaan lopen, vanaf Greenville tot aan de George Bush Turnpike in Garland. Binnen het bestaande stedelijke gebied van de regio Dallas-Fort Worth zal de tolweg vermoedelijk wat ten zuiden van de State Highway 78 lopen. De route loopt door drie counties. Van de voorgestelde route loopt alleen de eerste 15 kilometer door stedelijk gebied, de rest is nog onontwikkeld prairieland.

Toekomst

Oorspronkelijk was er geen freeway voorzien parallel aan de State Highway 78, het is één van de weinige radiale verbindingen vanaf Dallas waar geen snelweg langs aangelegd is.

De groei van het stedelijk gebied van Dallas was ten oosten van de twee grote stuwmeren, Lake Ray Hubbard en Lavon Lake vrij beperkt, de groei was voornamelijk naar het noorden en minder naar het noordoosten. Vanaf de jaren '90 begon het kleine Rockwall County echter sterk te groeien, van 25.000 inwoners in 1990 naar 80.000 inwoners in 2010. Dit is echter voornamelijk ten zuiden van de voorgestelde Blacklands Turnpike, maar verkeer vanaf Rockwall County moet er wel gebruik van maken omdat het ten noorden of ten zuiden van het Lake Ray Hubbard langs moet. Het oostelijker gelegen Hunt County, waarin de stad Greenville is gelegen, groeit trager. Het plan is om de groei van Collin County meer naar het oosten te trekken, in plaats van steeds verder naar het noorden, waar al ten noorden van de US 380 woonwijken zijn aangelegd.

De Blacklands Turnpike wordt onderzocht door het North Central Texas Council of Governments (NCTCOG). De Blacklands Turnpike zal zeer waarschijnlijk als tolweg worden aangelegd.[2] Oorspronkelijk was voorzien om de tolweg over een bestaand spoortracé aan te leggen, maar deze optie is in 2014 komen te vervallen om spoorvervoer mogelijk te maken in de toekomst. Tevens lijkt men te kiezen voor een 3 kilometer lange brug over het Lake Ray Hubbard, omdat de suburbs Sachse en Wylie tegen een noordelijk tracé zijn. In oktober 2014 is het plan om de tolweg helemaal tot Greenville aan te leggen geschrapt uit het regionale verkeersplan, maar het westelijk deel zal vermoedelijk wel worden aangelegd als de regio ten oosten van het Lake Ray Hubbard en het Lavon Lake gaat suburbaniseren.

Verkeersintensiteiten

Uit een verkeersstudie bleek dat de verwachte intensiteit in 2035 zo'n 90.000 voertuigen per dag bij de President George Bush Turnpike bedraagt, dalend naar 40.000 voertuigen bij Lavon en 30.000 voertuigen verder tot Greenville.[3]

Referenties