Blennerhassett Island Bridge

Uit Wegenwiki
Naar navigatie springen Naar zoeken springen
Blennerhassett Island Bridge
Overspant Ohio River
Rijstroken 2x3
Totale lengte 1.222 meter
Hoofdoverspanning 268 meter
Hoogte brugdek 23 meter
Openstelling 13-06-2008
Verkeersintensiteit ? mvt/etmaal
Locatie kaart

De Blennerhassett Island Bridge is een boogbrug in de Verenigde Staten, gelegen op de grens van de staten Ohio en West Virginia. De brug overspant de Ohio River nabij Parkersburg.

Kenmerken

De Blennerhassett Island Bridge is een stalen boogbrug. De brug is in totaal 1.222 meter lang en overspant de Ohio River, die zich splitst rond Blennerhassett Island. De hoofdbrug is een boogbrug met een overspanning van 268 meter aan de noordkant van Blennerhassett Island, waar de noordtak van de Ohio River de grens tussen de staten Ohio en West Virginia vormt. De brug is 33 meter breed, met 2x3 rijstroken zonder vluchtstroken. Aan de noordkant van de boogbrug versmalt de brug naar 2x2 rijstroken met vluchtstroken. Over de brug loopt de US 50 die ter plaatse de westelijke bypass van Parkersburg, West Virginia vormt. De brug is volledig in het beheer van de staat West Virginia.

Geschiedenis

Oorspronkelijk ging het doorgaande verkeer dwars door Parkersburg over de Parkersburg-Belpre Bridge, een vierstrooks cantilever vakwerkbrug uit 1980, die op zijn beurt een hangbrug uit 1916 verving. Het was gewenst om bij Parkersburg een bypass aan te leggen, waarvoor ook een nieuwe brug noodzakelijk was. Deze bypass is onderdeel van Corridor D van het Appalachian Development Highway System (ADHS). De brug was de eerste op deze locatie en is tussen 2006 en 2008 aangelegd. De brug opende op 13 juni 2008 voor het verkeer en kostte $ 120 miljoen.

Zie ook

Referenties