Bob Cummins - Lincoln Trail Bridge

Uit Wegenwiki
Naar navigatie springen Naar zoeken springen
Bob Cummings

Lincoln Trail Bridge

Overspant Ohio River
Rijstroken 1x2
Totale lengte 825,5 meter
Hoofdoverspanning 251 meter
Hoogte brugdek ? meter
Openstelling 21-12-1966
Verkeersintensiteit 8.300 mvt/etmaal
Locatie kaart

De Bob Cummins Bridge, ook bekend als de Lincoln Trail Bridge is een boogbrug in de Verenigde Staten, gelegen op de grens van de staten Indiana en Kentucky. De brug overspant de Ohio River bij Cannelton.

Kenmerken

De Bob Cummins Bridge is een stalen boogbrug met een totale lengte van 825,5 meter en een hoofdoverspanning van 251 meter lengte. Het betreft een boogbrug met een hoge boog boven het brugdek met een vakwerkconstructie. Het brugdek is 8,5 meter breed. Over de brug loopt een tweestrooks weg, aan de zijde van Kentucky de State Route 69, aan de zijde van Indiana de State Route 237. De brug verbindt de dorpen Hawesville, Kentucky en Cannelton, Indiana, en ligt nabij het grotere Tell City, Indiana. De brug heeft hoofdzakelijk een belang voor regionaal verkeer en is tolvrij.

Geschiedenis

De brug is midden jaren '60 aangelegd, tussen juni 1964 en eind 1966 en opende op 21 december 1966 voor het verkeer. De brug was oorspronkelijk een tolweg in het beheer van de staat Indiana, tot de tolheffing in de jaren '90 werd opgeheven. In 2003-2004 is aansluitend aan de brugverbinding een bypass van Tell City aangelegd, zodat doorgaand verkeer naar het noorden niet meer door Tell City en Cannelton hoeft.

Naamgeving

De brug is in 1974 vernoemd naar Bob Cummings die in 1971 overleed. Hij was een journalist van een lokale krant in het dorp Cannelton en een regionale bekendheid. De brug is tevens vernoemd naar de Lincoln Heritage Trail, een serie wegen die plaatsen verbindt die een affiniteit hebben met de pre-presidentiële periode van president Abraham Lincoln. De trail werd bedacht door het American Petroleum Institute in de jaren '60, alhoewel het oorspronkelijke idee terugging tot 1915, 50 jaar nadat Lincoln werd vermoord.

Verkeersintensiteiten

Dagelijks maken circa 8.300 voertuigen van de brug gebruik.

Zie ook

Referenties