Christopher S. Bond Bridge

Uit Wegenwiki
(Doorverwezen vanaf Bond Bridge)
Naar navigatie springen Naar zoeken springen
Christopher S. Bond Bridge
Overspant Missouri River
Rijstroken 2x4
Totale lengte 523 meter
Hoofdoverspanning 168 meter
Hoogte brugdek ? meter
Openstelling 27-09-2010
Verkeersintensiteit 71.300 mvt/etmaal
Locatie kaart

De Christopher S. Bond Bridge is een tuibrug in de Verenigde Staten, gelegen in Kansas City, Missouri. De brug overspant de Missouri River.

Kenmerken

De Christopher S. Bond Bridge overspant de Missouri River in Kansas City en is één van diverse bruggen over deze rivier in Kansas City. De brug is in totaal 523 meter lang en heeft een paar korte aanbruggen. De hoofdoverspanning bedraagt 168 meter. De brug heeft één A-vormige pyloon van 96 meter hoogte. Het brugdek is 36 meter breed, met 2x4 rijstroken en vluchtstroken. Het is één van de bredere tuibruggen in Noord-Amerika. Over de brug loopt de Interstate 29 in Missouri en de Interstate 35 in Missouri, die vanaf Kansas City naar respectievelijk Omaha en Des Moines lopen.

Geschiedenis

Ter plekke overspant de Paseo Bridge uit 1954 de Missouri River. Dit was een hangbrug, de enige van Missouri. De brug had 2x2 rijstroken en was filegevoelig. Daarom is de brug vervangen door de ruim twee keer zo brede Bond Bridge. De nieuwe brug is tussen 2008 en 2010 aangelegd en op 27 september 2010 opengesteld voor het verkeer. Na openstelling is de Paseo Bridge afgebroken.

De nieuwe brug is vernoemd naar Christopher Samuel "Kit" Bond, een voormalig senator uit Missouri.

Verkeersintensiteiten

Dagelijks rijden 71.300 voertuigen over de brug.

Zie ook

Zie ook

Referenties