Bonnet Carré Spillway Bridge

Uit Wegenwiki
Naar navigatie springen Naar zoeken springen
Bonnet Carré Spillway Bridge
I-10.svg
Blank.png
Overspant Bonnet Carré Spillway
Rijstroken 2x2
Totale lengte ~19.100 meter
Hoofdoverspanning ? meter
Hoogte brugdek ? meter
Openstelling 17-12-1971
Verkeersintensiteit 51.000 mvt/etmaal
Locatie kaart

De Bonnet Carré Spillway Bridge is een liggerbrug in de Verenigde Staten, gelegen in de staat Louisiana, ten westen van New Orleans.

Kenmerken

De Bonnet Carré Spillway Bridge overspant moerasgebieden, de Bonnet Carré Spillway en een deel van het Lake Pontchartrain ten westen van New Orleans. De brug is een standaard lage liggerbrug met een lengte van circa 19,1 kilometer. Het zijn feitelijk twee parallelle bruggen. De Bonnet Carré Spillway is een 3,6 kilometer brede overstort die bij hoogwater overtollig water van de Mississippi River naar Lake Pontchartrain kan afvoeren. De brug staat grotendeels in St. Charles Parish, maar ook een stuk in St. John the Baptist Parish en een kort stukje in Jefferson Parish. In het viaduct zijn drie aansluitingen, namelijk een aansluiting naar Laplace, een knooppunt met het beginpunt van de Interstate 55 en een knooppunt met de Interstate 310.

Geschiedenis

Het viaduct is begin jaren '70 aangelegd en opende op 17 december 1971 voor het verkeer en ontlastte de zuidelijker gelegen Bonnet Carré Spillway Bridge in de US 61 in Louisiana, die een stuk korter is.

Verkeersintensiteiten

In 2010 reden dagelijks 51.000 voertuigen over de brug.

Referenties


Bruggen in Louisiana

Atchafalaya BridgeBonnet Carré Spillway BridgeCrescent City ConnectionHighway 1 elevated roadHorace Wilkinson BridgeHuey P. Long BridgeI-10 Twin Span BridgeIsrael LaFleur BridgeJohn James Audubon BridgeLake Pontchartrain CausewayLuling BridgeMaestri BridgeManchac Swamp Bridge