Borovskoye shosse

Uit Wegenwiki
(Doorverwezen vanaf Borovskoye Shosse)
Naar navigatie springen Naar zoeken springen
Blank.png
Blank.png
Боровское шоссе
Begin Moskva
Einde Vnukovo
Lengte 26 km
Route

Centrum.svg Moskva

Afslagsymbool.svg Rasskazovka

Afslagsymbool.svg Lapshkina

Afslagsymbool.svg Vnukovo Airport

Afslagsymbool.svg Izvarino

Afslagsymbool.svg Marushkino

Knooppuntsymbool.svg M3 RUS.svg

De Borovskoye shosse (Russisch: Боровское шоссе) is een stadsweg en autosnelweg in Rusland, gelegen in de stad Moskva (Moskou) en het oblast Moskva. De weg is in totaal 26 kilometer lang, waarvan 12 kilometer als snelweg.

Routebeschrijving

Borovskoye shosse begint op de MKAD, als voortzetting van de Ozernaya Ulitsa. Het eerste deel verloopt door een grote buitenwijk in het zuidwesten van de stad Moskva en is een stadsweg met verkeerslichten. Dit deel telt veelal 2x3 rijstroken met in het westen ook parallelwegen. Direct na de grens tussen de stad Moskva en het oblast Moskva wordt de weg ongelijkvloers, met 2x3 rijstroken. Het is één van twee toegangswegen naar de luchthaven Vnukovo. De weg is goed uitgebouwd en kent bij belangrijke aansluitingen ook rangeerbanen tussen snel opvolgende aansluitingen. De snelweg eindigt met een half sterknooppunt op de M3.

Geschiedenis

Borovskoye shosse is van oudsher één van de invalswegen van Moskva. De huidige weg ontstond in de stad zelf voornamelijk in de jaren '80 toen hier grote flatwijken werden gebouwd. De huidige weg kwam daar in 1988 gereed. Later is de route rond Vnukovo Airport omgelegd en uitgebouwd als snelweg. Deze snelweg opende in 2006 voor het verkeer.

Referenties