Borung Highway

Uit Wegenwiki
Naar navigatie springen Naar zoeken springen
C234 AUS.PNG
Borung Highway map.png
C234
Begin Dimboola
Einde Charlton
Lengte 140 km
Route

Centrum.svg Dimboola

Junction.svg Western Highway

Centrum.svg Warracknabeal

Junction.svg Henty Highway

Centrum.svg Litchfield

Junction.svg Sunraysia Highway

Centrum.svg Donald

Centrum.svg Charlton

Junction.svg Calder Highway

De Borung Highway is een highway in Victoria, Australië. De weg vormt een verbindingsweg tussen Dimboola en Charlton in het noordwesten van de staat. Het doorgaande belang is beperkt. De weg is 140 kilometer lang.

Routebeschrijving

In Dimboola takt de Borung Highway van de Western Highway af, de weg vanaf Melbourne naar Adelaide. De weg loopt door agrarisch gebied naar het noordoosten, over 40 kilometer vrijwel kaarsrecht. De omgeving is amper begroeid, maar langs de weg staan bomenrijen. Na 40 kilometer bereikt men Warracknabeal, een klein stadje met 2.500 inwoners. Men kruist hier de Henty Highway, een noord-zuidroute naar Hopetoun. De Borung Highway loopt dan oostwaarts, door de vierkante weilanden naar Donald, 60 kilometer oostelijker. Bij het gehucht Litchfield voegt de Sunraysia Highway uit Ouyen in, voor een korte dubbelnummering van 16 kilometer tot aan Donald, waarna de weg afslaat richting St. Arnoud. De Borung Highway verloopt dan door het agrarische gebied naar het oosten, en bereikt na circa 45 kilometer het stadje Charlton. Hier eindigt de Borung Highway op de Calder Highway, de weg van Melbourne naar het noordwesten van Victoria.

Geschiedenis

De weg is vernoemd naar het dorpje Borung, dat gek genoeg niet aan de weg zelf ligt, maar in het verlengstuk ervan ten oosten van Charlton. Wellicht was het ooit bedoeld om de Borung Highway oostwaarts te verlengen. Het gaat om ruim 40 kilometer weg, die momenteel door verharde landwegen wordt vervuld.

Verkeersintensiteiten

Dagelijks maken veelal 150 tot 300 voertuigen van de Borung Highway gebruik.[1]

Referenties

  1. Traffic Profile Viewer | VicRoads
Hoofdwegen en autosnelwegen in Victoria

Autosnelwegen: Calder FreewayCityLinkEastern FreewayEastLinkFrankston FreewayGoulburn Valley FreewayHume HighwayMetropolitan Ring RoadMonash FreewayMornington Peninsula FreewayPrinces FreewaySouth Gippsland FreewayTullamarine FreewayWest Gate FreewayWestern DistributorWestern Ring RoadWestern Freeway

Hoofdwegen: Borung HighwayCalder HighwayGlenelg HighwayGoulburn Valley HighwayGreat Alpine RoadGreat Ocean RoadHamilton HighwayHenty HighwayHume HighwayKiewa Valley HighwayLoddon Valley HighwayMallee HighwayMaroondah HighwayMelba HighwayMidland HighwayMonaro HighwayMurray Valley HighwayNorthern HighwayOmeo HighwayPrinces HighwayPyrenees HighwaySouth Gippsland HighwaySturt HighwaySunraysia HighwayWestern HighwayWimmera Highway