Bosrandbrug

Uit Wegenwiki
Naar navigatie springen Naar zoeken springen
Bosrandbrug
NLN231.svg
Bosrandbrug.jpg
Overspant Ringvaart van de Haarlemmermeerpolder
Rijstroken 5 (3 + 2)
Totale lengte 32 meter
Hoofdoverspanning 16 meter
Hoogte brugdek 1,8 meter
Openstelling 2013
Verkeersintensiteit 17.500 mvt/etmaal
Locatie kaart

De Bosrandbrug is een beweegbare brug in de Nederlandse N231, enkele meters vanaf de aansluiting met de N232. De brug overspant de Ringvaart van de Haarlemmermeerpolder nabij Schiphol-Oost.

Kenmerken

De Bosrandbrug is een hydraulisch aangedreven draaibrug die bestaat uit twee naast elkaar liggende brugdelen. Hierdoor is het mogelijk om tijdens groot onderhoud één brug in gebruik te blijven houden.

Het noordelijke brugdeel, voor verkeer richting N232, bestaat uit drie rijstroken en een vrij liggend fietspad. Dit brugdeel is ongeveer 18,9 meter breed. Het direct hiernaast liggende brugdeel in de richting Aalsmeer bevat twee rijstroken en is ongeveer 10,6 meter breed. In totaal is de brug 36,3 meter breed en heeft een doorvaartwijdte van 16,5 meter.

De tussen 2011 en 2013 aangelegde brug ligt nabij een eveneens in deze periode aangelegde fly-over in de N232 en de vormgeving van de ophaalbrug is in essentie gebaseerd op de vormgeving van de fly-over. In het Beeldkwaliteitsplan voor de brug is dit als volgt verwoord: “De eenvoudige en krachtige structuur komt terug in verschillende grote onderdelen van de ophaalbrug, zoals de hameistijl en de balanspriem. Maar ook in de details zijn er overeenkomsten, zoals het leuningwerk. Het ontwerp van de ophaalbrug en de fly-over hebben hierdoor een duidelijke vormverwantschap, die de compositie tot één geheel maakt een “gesamtkunstwerk”.” [1]

De brug is ontworpen door Royal HaskoningDHV en gebouwd door Aannemingsbedrijf K. Dekker uit Warmenhuizen.

Geschiedenis

Op de plek van de huidige Bosrandbrug is rond 1965 voor het eerst een brug aangelegd. [2] Deze brug had als doel de verkeersdruk op de enkele honderden meters noordelijker gelegen Schipholdraaibrug te verminderen die tot dat moment de enige oeververbinding over de ringvaart van de Haarlemmermeer was tussen de Aalsmeerderbrug bij Aalsmeer en de Oude Haagsebrug bij Badhoevedorp. Mede vanwege de groei van Schiphol en de mobiliteit in het geheel was de in de jaren dertig van de twintigste eeuw aangelegde Schipholdraaibrug overbelast met lange files tot gevolg.

De eerste Bosrandbrug was een basculebrug met drie ongescheiden rijstroken waarvan twee in de richting van de kruising met de N232. Naast de Bosrandbrug lag een (kleine) fietsbrug. De Bosrandbrug had een doorvaartbreedte van 12 meter en is op 11 mei 1965 geopend.

Na een aantal decennia bleek dat de oude Bosrandbrug verouderd was en aan vernieuwing toe was. De provincie Noord-Holland heeft in 2009 besloten de vervanging van deze brug onderdeel te maken van het Masterplan N201+. Dit Masterplan voorzag niet alleen in de omlegging van de toenmalige N201 om Aalsmeer en Uithoorn heen, maar ook in de verbetering van verschillende omliggende wegvakken. In het kader van het project ‘Aansluiting A9’, dat weer onderdeel was van het Masterplan N201+, zijn de verbindingen tussen de omlegde N201 (nabij de Waterwolftunnel) en de A9 verbeterd. Onderdeel hiervan was onder meer de aanleg van een fly-over voor verkeer op de N232 richting A9 en kruising van de N232 en de N231. Nabij deze fly-over en de aansluiting ligt de (nieuwe) Bosrandbrug.

Tijdens de bouw van de nieuwe Bosrandbrug in 2011 en 2012 konden voetgangers en fietsers de Ringvaart oversteken door middel van een pontje. De brug werd voor voet- en fietsverkeer op 16 november 2012 geopend. Voor het autoverkeer is de Bosrandbrug open gegaan op 22 april 2013, gelijktijdig met de Waterwolftunnel in de N201. Op 15 mei 2013 was de officiële opening met genodigden.

Storingen en ongevallen

Na opening van de nieuwe brug die op afstand wordt bediend, bleek dat de brug vrij storingsgevoelig was. Hierdoor was de brug in de eerste jaren geregeld afgesloten.

Daarnaast kwam op 22 juni 2017 een voertuig tijdens het bedienen van de brug klem te zitten tussen de brug en de kant. Direct na het voorval heeft de provincie Noord-Holland een extern onderzoek ingesteld om de oorzaak te achterhalen en op basis hiervan maatregelen te treffen die herhaling moeten voorkomen. Uit het onderzoek bleek dat het incident heeft plaatsgevonden door een opeenstapeling van verschillende oorzaken. Het ongeval was (deels) te wijten aan de bestuurder van het voertuig, maar ook aan de bediening van de brug, de inrichting van het bedieningshuis en de afstemming van de verkeerslichten. Naar aanleiding van het rapport heeft de Provincie Noord-Holland maatregelen getroffen om dit soort incidenten in de toekomst te voorkomen.

Toekomst

Er zijn geen specifieke toekomstplannen voor de Bosrandbrug bekend.

Verkeersintensiteiten

In 2021 reden dagelijks ongeveer 17.500 voertuigen over de brug.[3]

Externe links

Referenties

  1. Beeldkwaliteitsplan VIK N231 Bosrandbrug – juni 2010
  2. De Telegraaf 14 mei 1965
  3. Provincie Noord-Holland