Botlekbrug

Uit Wegenwiki
Ga naar: navigatie, zoeken
Botlekbrug
NLA015.svg
Botlekbrug 12-2015.jpg
Overspant Oude Maas
Rijstroken 2x2
Totale lengte ~1.110 meter
Hoofdoverspanning 87 meter
Hoogte brugdek 14 meter
Openstelling 1955 / 12-07-2015
Verkeersintensiteit 21.600 mvt/etmaal
Locatie kaart
De oude Botlekbrug.
De Botlekbrug in aanbouw in oktober 2014.

De Botlekbrug is een hefbrug in Nederland, gelegen in het havengebied van Rotterdam. De Botlekbrug ligt ten noorden van de Botlektunnel, waar de A15 doorheen loopt. De Botlekbrug is een uitwijkroute voor transporten van gevaarlijke stoffen die niet door de tunnel mogen. De brug heeft een lengte van circa 1.110 meter.

Kenmerken

Nieuwe Botlekbrug (2015)

Botlekbrug 2014.jpg

De Botlekbrug heeft een doorvaarthoogte van 14 meter in gesloten toestand en 45 meter in geopende toestand, en een doorvaartwijdte van twee keer 87,35 meter. De totale bruglengte bedraagt circa 1.110 meter. De zes heftorens zelf hebben een totale hoogte van 58 meter waarvoor 5300 m³ beton nodig was. Daarbovenop bevinden zich nog prefabkatrollen wat de totale hoogte van de heftorens op 65 meter brengt. Er zijn twee hefdelen, wat de doorgang voor de scheepvaart bevordert. Komend vanaf de Hartelbrug kan het verkeer kiezen tussen de brug of de Botlektunnel. Matrixborden informeren de weggebruikers over de momenten waarop de brug geopend gaat worden. Een gemiddelde brugopening duurt 11 minuten. Het wegverkeer ondervindt minder hinder van brugopeningen omdat de brug hooguit twee keer per uur in plaats van de oorspronkelijke zes à zeven keer per uur wordt geopend. Over de nieuwe brug zal een enkelsporige spoorlijn lopen, maar er is een ruimtereservering voor dubbelsporigheid. Tevens is er een voorziening voor langzaam verkeer. De maximumsnelheid op de nieuwe brug bedraagt 100 km/h in tegenstelling tot 50 km/h op de oude brug.

Oude Botlekbrug (1955)

De oude Botlekbrug was een vakwerkbrug met een hefgedeelte en gaat over de Oude Maas heen. De brug is circa 505 meter lang, 23 meter breed en heeft een doorvaarthoogte van 8 meter in gesloten toestand en een doorvaartwijdte van 55 meter. De brug telt 1x2 rijstroken, een enkelsporige spoorlijn, een tweerichtingen fietspad aan de noordzijde en een buitenste dek voor licht verkeer aan de zuidzijde, die alleen voor ontheffingsverkeer te berijden is. Op de brug geldt een maximumsnelheid van 50 km/h. De brug opent circa 6 à 7 keer per uur. De parallelle Botlektunnel verwerkt het doorgaande verkeer over de A15, maar heeft een restrictieve tunnelcategorie D, waardoor veel transport van gevaarlijke stoffen over de Botlekbrug gestuurd werd. De spoorlijn heeft alleen een lokaal belang, er is ook een Botlekspoortunnel aanwezig.

Geschiedenis

Oorspronkelijke Botlekbrug

De oorspronkelijke Botlekbrug in 1988.

De oorspronkelijke Botlekbrug is in 1955 opengesteld voor het verkeer. Ongeveer gelijktijdig, tussen 1954 en 1960, zijn de Botlekhavens gegraven. Vanaf begin jaren '60 nam het belang van de Botlekbrug toe door de vestiging van grootschalige industrie in de Europoort. Spijkenisse werd oorspronkelijk voornamelijk ontsloten door de Spijkenisserbrug. Rond 1955 was het nog een onbeduidend dorp. Vanaf de jaren '60 begon Spijkenisse flink te groeien, evenals de bedrijvigheid in de Europoort en later de Maasvlakte.

Op 9 juli 1967 werd een derde rijstrook op de Botlekbrug in gebruik genomen. Deze rijstrook lag over het spoorgedeelte van de brug, en was op piekdagen in gebruik als extra rijstrook. De normale rijstrook richting Maasvlakte was toen in gebruik als wisselstrook. De extra rijstrook was bedoeld voor recreatieverkeer in het weekend naar de kust. Indertijd waren er op zondagochtend twee rijstroken richting de kust en op zondagmiddag en zondagavond twee rijstroken richting Rotterdam.[1] De extra rijstrook heeft jarenlang bestaan, en bestond zeker in 1979 nog.[2] De extra rijstrook is vermoedelijk in 1980 verwijderd toen de Botlektunnel opende. In het verleden is ook het fietspad aan de zuidkant van de brug in gebruik geweest als extra rijstrook.

Vanaf 1968 werd de Botlekbrug voor Spijkenisse van belang, omdat in dat jaar de Hartelbrug is opengesteld. In 1974 is het voet- en fietspad aan de zuidzijde van de brug geschikt gemaakt voor licht verkeer. Tegenwoordig mag enkel bestemmingsverkeer van dat deel van de brug gebruikmaken. De brug raakte gedurende de jaren '70 overbelast vanwege het toenemende vracht- en forenzenverkeer naar de Europoort en later de Maasvlakte. Ook werd de brug van cruciaal belang voor de ontsluiting van het toen snelgroeiende Spijkenisse. De ontlasting kwam in 1980, toen de Botlektunnel werd opengesteld. Sindsdien is de Botlekbrug enkel nog van belang als uitwijkroute bij sluitingen van de tunnel bij incidenten of onderhoud en voor het transport van gevaarlijke stoffen dat niet door de tunnel mag. De spoorlijn verloor aan belang door vernieuwing van de Havenspoorlijn, als onderdeel van de Betuweroute, en de openstelling van de Botlekspoortunnel. Vanaf 2015 werd de brug niet meer gebruikt door het autoverkeer en na augustus 2017 werd de brug ook afgesloten voor het treinverkeer. In het najaar van 2017 volgende de sloop van de oude Botlekbrug waarbij op 23 november de oostelijke heftoren is weggevaren en op 3 december de westelijke. [3] De restanten zijn in de loop van 2018 weggehaald.

De nieuwe Botlekbrug.
De Botlekbrug in april 2015.
De Botlekbrug in aanleg in mei 2014.

Nieuwe Botlekbrug

Bouw van de nieuwe Botlekbrug

Tussen 2011 en 2015 is ten zuiden van de bestaande brug (ten noorden van de Botlektunnel) een nieuwe hefbrug gebouwd in het kader van de verbreding van de A15 tussen de Maasvlakte en het knooppunt Vaanplein. Omdat de oude brug een obstakel vormt voor de scheepvaart wordt die na oplevering van de nieuwe brug gesloopt, echter pas nadat het spoorcomponent op de nieuwe Botlekbrug opent. Op 24 januari 2014 zijn alle zes de heftorens op de juiste hoogte gebracht, een eerste mijlpaal in het project.[4] Een tweede mijlpaal is bereikt op 23 juni 2014 toen de eerste kabelwielen op de top van heftoren werd gezet. Hiermee was de maximale hoogte van 65 meter bereikt.[5] Op 13 september 2014 is het eerste brugdek ingevaren[6] en op 28 september 2014 volgde het tweede brugdek. De eerste rijbaan van de nieuwe Botlekbrug opende op 12 juli 2015 voor het verkeer, in de richting van Rotterdam.[7] Op 1 november 2015 opende de rijbaan richting Maasvlakte, waarmee de brug in beide richtingen voor wegverkeer in gebruik was.[8]

Storingen na ingebruikname

De nieuwe Botlekbrug had in de periode na openstelling te maken met frequente, soms langdurige storingen. Op 16 december 2015 ging de brug voor de 50e keer in minder dan een half jaar in storing.[9] De frequentie van de storingen nam daarna wel af, maar op 29 september 2017 werd de 100e storing geregistreerd.[10] Tussen september 2016 en september 2017 werden nog 12 storingen voor het wegverkeer gemeld.[11] In die periode waren er 5.977 brugopeningen.

Volgens Rijkswaterstaat werden de storingen veroorzaakt door storingen aan de afsluitbomen, slechte communicatie met de verkeerscentrale, menselijk handelen, defecte vergrendelingen en snel slijtende omloopwielen. In 2016 en 2017 hebben zodoende Rijkswaterstaat en A-Lanes A15 wijzigingen aan de brug uitgevoerd en sommige omloopwielen vervangen.[12] In 2018-2019 zijn alle 64 omloopwielen vervangen.

Sloop oude Botlekbrug en aanleg spoorverbinding

In augustus 2017 zijn de werkzaamheden voor de verdere afbouw van de nieuwe Botlekbrug begonnen. Per 27 augustus 2017 is de oude Botlekbrug buiten gebruik gesteld voor het treinverkeer. De werkzaamheden richten zich daarna op het verplaatsen van het fietsverkeer van de oude naar de nieuwe brug. Op 7 oktober 2017 is gestart met de sloop van de oude Botlekbrug.[13]

Verkeersintensiteiten

In 2016 maakten gemiddeld 21.600 voertuigen van de Botlekbrug gebruik.[14]

Referenties

Bruggen en tunnels in de regio Rotterdam & Drechtsteden

Bruggen: AlgerabrugBotlekbrugBrug over de NoordCalandbrugDintelhavenbrugErasmusbrugHarmsenbrugHartelbrugMerwedebrug (Papendrecht)SpijkenisserbrugStadsbrug Zwijndrecht

SuurhoffbrugVan BrienenoordbrugWantijbrugWillemsbrug

Tunnels: Hollandtunnel (Aalkeettunnel) • Maasdeltatunnel (Blankenburgtunnel) • KetheltunnelTunnel Lage Bergse Bos

BeneluxtunnelBotlektunnelDrechttunnelHeinenoordtunnelKiltunnelMaastunnelNoordtunnelThomassentunnel