Boulevard Périphérique

Uit Wegenwiki
Naar navigatie springen Naar zoeken springen
BP
Begin Paris
Einde Paris
Lengte 35 km
Route

1 Porte de Bercy → Reims / Strasbourg

2 Quai d'Ivry

3 Porte d'Ivry

4 Porte d'Italie A6b → Bordeaux / Lyon

5 Porte de Gentilly A6a → Bordeaux / Lyon

6 Porte d'Orléans A6a → Bordeaux / Lyon

7 Porte de Châtillon

8 Porte de Vanves

9 Porte Brancion

10 Porte de la Plaine

11 Porte de Sèvres

12 Porte de St. Cloud

13 Porte Molitor

14 Porte d'Auteuil → Rouen / Caen

15 Porte de Passy

16 Porte de la Muette

17 Porte Dauphine

18 Porte Maillot

19 Porte des Ternes

20 Porte de Champerret

21 Porte d'Asnières

22 Porte de Clichy

23 Porte de St. Ouen

24 Porte de Clignancourt

25 Porte de la Chapelle → Lille / Bruxelles

26 Porte d'Aubervilliers

27 Porte de la Villette

28 Porte de Pantin

29 Porte du Pré-St. Gervais

30 Porte des Lilas

31 Porte de Bagnolet → Lille

32 Porte de Montreuil

33 Porte de Vincennes

34 Porte Dorée

35 Porte de Charenton

De Boulevard Périphérique de Paris, afgekort de BP, is een ringweg in Frankrijk, gelegen rond de hoofdstad Parijs. De 35 kilometer lange ringweg vormt de begrenzing van de stad Parijs en scheidt het van zijn voorsteden. De weg heeft het karakter van een autosnelweg, alhoewel het wettelijk gezien een reguliere weg binnen de bebouwde kom is, waar verkeer van rechts voorrang heeft. De Boulevard Périphérique is de binnenste van 3 ringwegen van Parijs. Alle aansluitingen zijn toegangspoorten "Portes de Paris". Veel belangrijke autosnelwegen van Frankrijk beginnen op de Boulevard Périphérique. Het begin- en eindpunt ligt aan de oostkant van de stad, bij de Porte de Bercy met de A4. De ringweg verloopt dan met de klok mee.

Routebeschrijving

De Boulevard Périphérique.

De BP begint bij de Porte de Bercy, een ingewikkeld en compact knooppunt met de A4, die naar de oostelijke voorsteden, Reims, Metz en Strasbourg loopt. De weg steekt direct de rivier de Seine over, met 2x4 doorgaande rijstroken. De BP loopt naar het westen, steekt een groot rangeerterrein over en loopt vervolgens verdiept door het zuiden van Parijs. Aan de zuidkant van Parijs zijn twee knooppunten met de A6a en A6b, die beiden verder de A6 vormen, die toegang geeft naar de zuidelijke voorsteden en richting Bordeaux en Lyon voor het lange-afstandsverkeer. Dit deel van de Boulevard Périphérique telt 2x3 rijstroken, alhoewel veel invoegstroken overgaan in de uitvoegstroken van de volgende afslag; gemiddeld liggen de aansluitingen op 1 kilometer van elkaar. De BP loopt dan door het zuidwesten van de stad en steekt opnieuw de rivier de Seine over. De snelweg buigt hier naar het noorden af en loopt verdiept onder een sportcomplex door, onder andere een stadion.

Aan de westkant van Parijs begint de A13, die naar de westelijke voorsteden Rouen en Caen loopt. De snelweg telt hier weer 2x4 rijstroken en loopt deels verdiept onder het Bois de Boulogne. Een aansluiting met de N13 geeft tevens aansluiting op de A14 naar de kantorenwijk La Défense. De 2x4 rijstroken houden door het westen en noorden van de stad aan en de snelweg buigt naar het oosten af. De BP kent een afwisseling van een verhoogde en verdiepte ligging. Bij de Porte de la Chapelle begint de A1, die naar Lille in het noorden loopt. In het noordoosten van Parijs buigt de BP weer naar het zuiden af en telt weer 2x4 rijstroken. Bij de Porte de Bagnolet begint de A3, een korte snelweg door de noordoostelijke voorsteden van Parijs. Verder naar het zuiden komt de BP weer bij zijn beginpunt uit bij de Porte de Bercy met de A4.

Geschiedenis

De openingsdata van de Boulevard Périphérique.

De bouw van de Boulevard Périphérique begon in 1958, waarbij de BP voornamelijk de oude fortificaties rond de stad Parijs volgde. Deze oude fortificaties werden al in de jaren '20 afgebroken, waarna een ring van braakliggend terrein rondom Parijs ontstond wat werd gevuld met later verloederde wijken met hoogbouw. De ring werd over dit tracé aangelegd. De weg werd geopend door president Pompidou op 25 april 1973.[1] De weg vormt een duidelijke scheiding tussen de centrale stad Parijs en zijn talloze voorsteden. Het is tevens een culturele scheiding tussen de dure dichtbebouwde wijken van Parijs en de verloederde eerste ring van voorsteden met veel sociaal onveilige flats.

Verkeersregels

De maximumsnelheid is op het grootste deel van de Boulevard Périphérique is 70 km/h. Vluchtstroken ontbreken grotendeels en veel aansluitingen zijn substandaard. Langzaam verkeer is verboden en verkeer van rechts heeft voorrang (dus vanaf de opritten).

Maximumsnelheid

De Boulevard Périphérique was oorspronkelijk een standaard weg buiten de bebouwde kom, met een maximumsnelheid van 90 km/h. In 1993 is de maximumsnelheid verlaagd naar 80 km/h, in 2014 naar 70 km/h en in 2024 naar 50 km/h.[2]

Toekomst

Er zijn geen plannen om de BP verder te verbreden, omdat hiervoor de ruimte ontbreekt, de Boulevard Périphérique loopt over een krap alignement. Wel is er een tendens om delen te overkappen, dit is voornamelijk in het zuiden en westen van Parijs al gebeurd op een aantal plekken.

De burgemeester Hidalgo van Parijs wilde de Boulevard Périphérique afwaarderen tot een stadsweg of rijstroken aan de weg onttrekken. Uit een online consultatie van de regio Île-de-France in november 2021 bleek echter dat 90% van de inwoners tegen dit plan was.[3]

Tol

De Boulevard Périphérique is tolvrij.

Congestie

Op de BP komt zware congestie voor en filevorming komt voor gedurende de gehele dag en tot diep in de avond. Desondanks blijft de Boulevard Périphérique de snelste manier om van de ene kant van Parijs naar de andere kant te komen.

Referenties

De aansluitingen van de Boulevard Périphérique.
Autosnelwegen in de Île-de-France

A1A3A4A5A6A10A12A13A14A15A16A86A103A104A105A106A115A140A186

N2N4N6RNIL 7N12RNIL 20N104N118N184N315N406

D1D170D199D301D307D317D499D603D606D637D934

Boulevard PériphériqueFrancilienneGrand contournement de Paris