Breukelerbrug

Uit Wegenwiki
Naar navigatie springen Naar zoeken springen
Breukelerbrug

Brugoprit

Blank.png
Breukelerbrug.jpg
Overspant Amsterdam-Rijnkanaal
Rijstroken 1x2
Totale lengte 140 meter
Hoofdoverspanning 90 meter
Hoogte brugdek
Openstelling 1957, 2015
Verkeersintensiteit mvt/etmaal
Locatie kaart

De Breukelerbrug, is een boogbrug over het Amsterdam-Rijnkanaal bij de Utrechtse plaats Breukelen.

Kenmerken

De uitvoering is een vaste boogbrug waarover de Brugoprit loopt met 1x2 rijstroken. Aan de noordzijde van de brug buiten de boogconstructie ligt een fietspad voor twee richtingen. Aan de zuidzijde en eveneens aan de buitenzijde is een voetpad aanwezig. Op de westoever van het kanaal maakt de weg een scherpe bocht richting het noorden. Het Amsterdam-Rijnkanaal is op dit punt met een breedte van ongeveer 90 meter iets smaller dan bijvoorbeeld bij de Loenerslootsebrug. De brug overspant ook de Kanaaldijk West en Oost wat de totale lengte van de overspanning op circa 140 meter brengt.

Geschiedenis

Tot eind jaren 30 lag een stuk noordelijker een pontonbrug over wat toen het Merwedekanaal was ter hoogte van de Stationsweg. De scheepvaart werd intensiever en de schepen groter waardoor het kanaal, dat een breedte van slechts 35 meter had, niet meer voldeed. De vele lage bruggen en sluizen vormden ook een belemmering. In de jaren 30 werd besloten het Merwedekanaal te verbreden en dieper te maken waarmee de pontonbrug verdween. Als vervanging kwam er zuidelijker een boogbrug te liggen die in de Tweede Wereldoorlog werd vernield. In de jaren na de oorlog was het kanaal, na de vorige verbreding omgedoopt tot Amsterdam-Rijnkanaal, wederom aan verbreding toe. Hier werd halverwege de jaren 60 mee begonnen. De werkzaamheden werden in 1981 afgerond. Het kanaal heeft sindsdien gemiddeld een breedte van circa 100 meter en een diepte van 6 meter. De de tweede brug kwam in 1957 gereed op dezelfde locatie als de oude brug. Deze brug was relatief smal en had aan weerszijden een smal fietspad. In 2015 is ook deze brug vervangen.

De brug is vervangen en verhoogd voor een grotere doorvaarthoogte. In eerste instantie was men van plan de brug uit 1957 te renoveren door deze tijdelijk op hulppijlers naast de bestaande te leggen. Het verkeer zou dan met een noodbrug gedurende de werkzaamheden het kanaal kunnen oversteken[1]. Uiteindelijk is gekozen voor vervanging van de brug. De nieuwe brug is breder met meer ruimte voor het fiets- en voetgangersverkeer. De gemeente Stichtse Vecht heeft deze gelegenheid aangegrepen om de Brugoprit en het toeleidende fietspad te renoveren en aan te passen. Het fietspad aan de noordzijde is verbreed wat de veiligheid ten goede komt. Dit fietspad is tevens geschikt gemaakt voor twee richtingen. In het weekend van 15 en 16 augustus 2015 is de oude brug uitgevaren en de nieuwe brug ingevaren.De nieuwe brug zal een levensduur hebben van circa 80 jaar.

Referenties