Irvin S. Cobb Bridge

Uit Wegenwiki
(Doorverwezen vanaf Brookport Bridge)
Naar navigatie springen Naar zoeken springen
Brookport Bridge

Irvin S. Cobb Bridge

US 45.svg
Brookport Bridge.jpg
Overspant Ohio River
Rijstroken 1x2
Totale lengte 1.641 meter
Hoofdoverspanning 217 meter
Hoogte brugdek ? meter
Openstelling 1929
Verkeersintensiteit 4.300 mvt/etmaal
Locatie kaart

De Brookport Bridge, ook bekend als de Irvin S. Cobb Bridge is een vakwerkbrug in de Verenigde Staten, gelegen op de grens van de staten Illinois en Kentucky. De brug overspant de Ohio River bij de stad Paducah.

Kenmerken

De Irvin S. Cobb Bridge is een stalen vakwerkbrug met tien hoofdoverspanningen. De totale bruglengte is 1.641 meter, de langste overspanning bedraagt 217 meter. Het brugdek is slechts 6 meter breed. Over de brug loopt de US 45 van Paducah, Kentucky naar Brookport, Illinois. De brug verwerkt lokaal verkeer tussen beide plaatsen, doorgaand verkeer maakt van de westelijker gelegen Paducah Bridge van I-24 gebruik.

Geschiedenis

De brug was de eerste over de Ohio River tussen Illinois en Kentucky en is in 1929 opengesteld voor het verkeer. Het was lange tijd de enige brug over de rivier in deze regio, alhoewel in 1937 wel de Cairo Ohio River Bridge opende als tweede overspanning tussen beide staten. Doorgaand verkeer maakte van de Brookport Bridge gebruik tot de Paducah Bridge van I-24 in 1973 opengesteld werd.

Naamgeving

De brug is vernoemd naar Irvin S. Cobb (1876-1944), een Amerikaans schrijver uit Paducah, Kentucky. Hij was de bestbetaalde schrijver van opiniestukken in Amerikaanse kranten. Hij woonde vanaf 1904 in New York City.

Verkeersintensiteiten

Dagelijks maken 4.300 voertuigen van de brug gebruik. De brug is ook niet ontworpen op veel verkeer, vanwege de smalle rijbaan.

Zie ook

Referenties