Brug bij Oelegem

Uit Wegenwiki
Naar navigatie springen Naar zoeken springen
Brug bij Oelegem
E34 BE.svg
Blank.png
Overspant Albertkanaal
Rijstroken 2x2
Totale lengte 200 meter
Hoofdoverspanning ~90 meter
Hoogte brugdek 8,59 meter
Openstelling 1973
Verkeersintensiteit 45.000 mvt/etmaal
Locatie kaart

De Brug bij Oelegem is een kokerbrug in België. De brug is onderdeel van de E34 en heeft een totale lengte van 200 meter.

Kenmerken

De brug heeft drie overspanningen en overbrugt hiermee het Albertkanaal. Het brugdek heeft een hoogte van 8,59 meter. De hoofdoverspanning van de brug die het Albertkanaal overspant, heeft een geschatte lengte van ongeveer 90 meter. Precieze lengtes van de overspanningen en exacte breedtes van het brugdek zijn helaas niet bekend. Het brugdek van de brug heeft 2x2 rijstroken met vluchtstroken. In de middenberm van de brug is een ruimtereservering voor 2x3 rijstroken aanwezig. De brug is gelegen ten zuiden van het plaatsje Oelegem en bevindt zich tussen het knooppunt Ranst en aansluiting Oelegem.

Geschiedenis

De aanleg van het Albertkanaal begon in 1930, toen koning Albert I het startschot gaf voor de bouw van het kanaal. Het kanaal werd in 1939 geopend door koning Leopold III, en kreeg de naam Albertkanaal. De scheepvaart kon na de Tweede Wereldoorlog pas echt gebruikmaken van het kanaal omdat veel bruggen over het kanaal schade hadden opgelopen. Het kanaal is vandaag de dag één van de belangrijkste kanalen van België.

De brug bij Oelegem is vermoedelijk in de vroege jaren 70 van de 20e eeuw aangelegd. De brug is geopend in 1973, toen de E34 tussen Ranst en Zoersel voor verkeer opende.

Trivia

Ten oosten van de brug volgt na een halve kilometer nog een brug die niets overspant. Deze 'tweede Brug bij Oelegem' is ook tijdens de bouw van de E34 gerealiseerd. De brug was bedoeld voor een nog aan te leggen kanaal dat langs de noordoostzijde van Antwerpen zou voeren. Het kanaal was bedoeld om schepen onderweg vanuit het Albertkanaal naar het Schelde-Rijnkanaal, om de drukke haven van Antwerpen heen te leiden.

De 'tweede Brug van Oelegem' kent 3 overspanningen en heeft een lengte van ongeveer 300 meter. De brug is een goed voorbeeld van een GTI, een bouwwerk van een plan dat nooit echt afgemaakt of gerealiseerd is. Andere overblijfselen van de plannen van het kanaal tussen het Albertkanaal en het Schelde-Rijnkanaal zijn onder andere de E10-Brug in de E19.

Verhogen brug

Veel bruggen over het Albertkanaal worden verhoogd naar minimaal 9,10 meter, om scheepvaart met een hoogte van vier containers mogelijk te maken. Sinds 5 augustus 2013 heeft men de Brug bij Oelegem verhoogd naar 9,10 meter. Tussen september 2013 en mei 2014 was hierdoor de brug in de richting van Antwerpen afgesloten en werd het verkeer over de andere rijbaan geleid via een 4-0 systeem. Vanaf mei 2014 heeft men de zuidelijke brug verhoogd. De rijbaan richting Eindhoven was hiervoor afgesloten, en het verkeer werd wederom over de andere rijbaan geleid. De werkzaamheden zijn in december 2014 afgerond.[1]

Toekomst

Er zijn geen verdere aanpassingen aan de brug gepland.

Verkeersintensiteiten

Dagelijks maken gemiddeld ongeveer 45.000 voertuigen gebruik van de brug.

Referenties