North Port Bridge

Uit Wegenwiki
(Doorverwezen vanaf Bukhang Bridge)
Naar navigatie springen Naar zoeken springen
북항대교
Blank.png
Bukhang Bridge.jpg
Overspant Busan Harbor
Rijstroken 2x3
Totale lengte 3.331 meter
Hoofdoverspanning 540 meter
Hoogte brugdek 60 meter
Openstelling 22-05-2014
Verkeersintensiteit ? mvt/etmaal
Locatie kaart

De North Port Bridge (Koreaans: 북항대교), ook wel Bukhang Bridge is een tuibrug in Zuid-Korea, gelegen in de grote stad Busan.

Kenmerken

De brug overspant het havengebied van Busan en verbindt het Koreaanse vasteland met het eiland Yeongdo. De tuibrug heeft een totale lengte van 3.331 meter, inclusief een hoofdoverspanning van 540 meter. De brugpylonen zijn 190 meter hoog en de vrije doorvaart onder het brugdek bedraagt 60 meter, zodat toegang is tot de haven van Busan. Over de brug loopt de oostelijke rondweg van Busan met 2x3 rijstroken.

Geschiedenis

Verkeer tussen de oostelijke stadsdelen van Busan moest voorheen altijd omrijden via de diverse centra van Busan, om de diverse baaien heen. Om dit probleem op te lossen is een serie bruggen in het oosten van Busan aangelegd, waarvan de Gwangan Bridge het eerste opende in 2002. Vervolgens opende in 2008 de tweestrooks Namhang Bridge. Tussen 2006 en mei 2014 is de veel grotere North Port Bridge aangelegd, en is de middelste van de drie bruggen over de baaien van de Japanse Zee. De brug is op 22 mei 2014 opengesteld. De aanleg van de brug kostte 538,4 miljard won, of circa € 370 miljoen. Bij openstelling was het de op één na grootste tuibrug van Zuid-Korea, na de Incheon Bridge.

Verkeersintensiteiten

Externe links

Referenties