Burlington-Bristol Bridge

Uit Wegenwiki
Naar navigatie springen Naar zoeken springen
Burlington - Bristol Bridge
PA-413.svg
Burlington-Bristol Bridge.jpg
Overspant Delaware River
Rijstroken 1x2
Totale lengte 701 meter
Hoofdoverspanning 165 meter
Hoogte brugdek 18,5 meter
Openstelling 02-05-1931
Verkeersintensiteit 24.000 mvt/etmaal
Locatie kaart

De Burlington-Bristol Bridge is een hefbrug en vakwerkbrug in de Verenigde Staten, gelegen op de grens van de staten New Jersey en Pennsylvania. De brug overspant de Delaware River, niet ver van Philadelphia.

Kenmerken

De brug is uitgevoerd als een standaard vakwerkbrug, met een hefbrug als hoofdoverspanning. De totale brug is 701 meter lang, met een beweegbare hefbrug met een overspanning van 165 meter. De Burlington-Bristol Bridge is daarmee de langste hefbrug ter wereld voor wegverkeer. De brughoogte bedraagt 18,5 meter in gesloten toestand en 41,1 meter in geopende toestand. De brug overspant de Delaware River ten noordoosten van Philadelphia, tussen Burlington in New Jersey en Bristol in Pennsylvania. De State Route 413 loopt er overheen met 1x2 rijstroken. De brug verwerkt voornamelijk interlokaal verkeer. De brug is een tolweg.

Geschiedenis

De brug is in een jaar tijd aangelegd, tussen april 1930 en mei 1931. De brug opende op 2 mei 1931 voor het verkeer en is sindsdien de langste hefbrug voor gemotoriseerd verkeer ter wereld. De aanleg kostte destijds $ 1,5 miljoen.

Toekomst

Het is voorgesteld om de verouderde brug te vervangen door een nieuwe brug. Het ligt voor de hand dat dit aan de westzijde zal gebeuren, aangezien hier ruimte beschikbaar is. Direct ten zuiden van het tolstation is een spoorwegovergang, die vervangen zal moet worden door een brug of tunnel.

Tol

De brug is een tolweg, in het beheer van de Burlington County Bridge Commission. De E-ZPass wordt geaccepteerd.

Verkeersintensiteiten

De brug is met 24.000 voertuigen per dag hoog belast, tot de maximale capaciteit. Filevorming komt veel voor, zeker wanneer de brug opent voor de scheepvaart.

Zie ook

Referenties