CA11A (Honduras)

Uit Wegenwiki
(Doorverwezen vanaf CA11A)
Naar navigatie springen Naar zoeken springen
Honduras CA-11A.svg
Honduras CA-11A map.png
CA-11A
Begin Santa Rosa de Copán
Einde Marcala
Lengte 158 km
Route

Centrum.svg Santa Rosa de Copán Honduras CA-4.svg

Centrum.svg San Juan de Opoa

Centrum.svg Gracias

Centrum.svg San Juan

Centrum.svg Yamaranguila

Centrum.svg La Esperanza

Centrum.svg Marcala Honduras CA-7.svg

De CA11A is een ruta centroamericana in Honduras. De weg vormt een oost-westroute in het zuidwesten van het land, tussen Santa Rosa de Copán en Marcala. De weg is 158 kilometer lang.

Routebeschrijving

De weg begint net buiten Santa Rosa de Copán op een kruispunt met de CA4. De weg vormt dan een bochtige weg naar het zuidoosten, door diverse kleine dorpen. De weg loopt langs de voet van de 2.849 meter hoge Cerro Las Minas, de hoogste berg van Honduras. Vlak voor La Esperanza loopt de weg over een 1.900 meter hoge bergpas. La Esperanza is de grootste plaats tussen begin- en eindpunt van de CA11A. De weg voert daarna verder zuidoostwaarts en eindigt in Marcala op de CA7.

Wegnummer

Het is niet zeker of deze weg als de CA11A genummerd is. Op sommige kaarten staat de weg gewoon als CA11 aangegeven, alhoewel de eigenlijke CA11 noordelijker eindigt op de CA4 en niet direct in het verlengde ligt, en bovendien andere verkeersstromen bedient.

Geschiedenis

De CA11A is vooral een regionale verbinding tussen Santa Rosa de Copán, La Esperanza en Marcala. De weg is grotendeels pas na 2000 geasfalteerd, in 2014 tussen Yamaranguila en La Esperanza. Ook is een bypass bij Yamaranguila aangelegd. In 2014 is tussen La Esperanza en Marcala deels een nieuw tracé aangelegd.

Referenties


Rutas nacionales in Honduras

CA1CA3CA4CA5CA6CA7CA10CA11CA11ACA13