CA11 (Honduras)

Uit Wegenwiki
Naar navigatie springen Naar zoeken springen
Honduras CA-11.svg
Honduras CA-11 map.png
CA-11
Begin El Florido (GT)
Einde La Entrada
Lengte 73 km
Route

Flag of Guatemala.svg Guatemala CA-11.svg

Centrum.svg Copán Ruinas

Centrum.svg Santa Rita

Centrum.svg Florida

Centrum.svg La Entrada Honduras CA-4.svg

De CA11 is een ruta centroamericana in Honduras. De weg vormt een oost-westroute in het westen van het land, vanaf de grens met Guatemala bij El Florido tot La Entrada. De CA11 is 73 kilometer lang.

Routebeschrijving

De CA11 begint op de grens met Guatemala bij het gehucht El Florido. Aan de zijde van Guatemala gaat de CA11 verder naar Chiquimula. De weg daalt af naar een rivierdal, met mayaruïnes vlak langs de weg in Copán Ruinas. De weg voert daarna in noordoostelijke richting en passeert door enkele kleine dorpen. De weg verloopt veelal tussen 500 en 1.000 meter boven zeeniveau, maar kent geen echte bergpassen. De CA11 eindigt in La Entrada op de CA4.

Geschiedenis

Van oudsher waren de wegennetten van Guatemala en Honduras slecht geïntegreerd, wat vooral kwam door het gebrek aan logische routes tussen de grootste steden. Tegenwoordig is de CA11 de hoofdroute vanaf Guatemala naar de noordelijke Hondurese stad San Pedro Sula, maar is vanuit Guatemala alleen via omwegen te bereiken. Vlak bij de Guatemalteekse grens bevinden zich de Mayaruïnes van Copán, één van de belangrijkste toeristische attracties in Honduras.

Referenties


Rutas nacionales in Honduras

CA1CA3CA4CA5CA6CA7CA10CA11CA11ACA13