CA6 (Honduras)

Uit Wegenwiki
Naar navigatie springen Naar zoeken springen
Honduras CA-6.svg
Honduras CA-6 map.png
CA-6
Begin Tegucigalpa
Einde El Paraíso (NIC)
Lengte 127 km
Route

Centrum.svg Tegucigalpa Honduras CA-5.svg

Centrum.svg El Jicarito

Centrum.svg Jacaleapa

Centrum.svg Danlí

Centrum.svg El Paraíso

Flag of Nicaragua.png NIC-15.svg

De CA6 is een ruta centroamericana in Honduras. De weg verloopt vanaf de hoofdstad Tegucigalpa tot de grens met Nicaragua bij El Paraíso. De CA6 is 127 kilometer lang.

Routebeschrijving

De CA6 begint op een knooppunt met de CA5 in Tegucigalpa, en is dan een semi-ongelijkvloerse boulevard door het centrale en zuidoostelijke deel van de stad. De weg telt in Tegucigalpa overwegend 2x2 rijstroken en kruist de Anillo Periférico via een klaverblad. Daarna is de weg enkelbaans en loopt de weg over een 1.500 meter hoge bergpas de stad uit. De CA6 is dan een redelijk snelle verbinding over het platteland, met wat kleine dorpen op de route. Het landschap bestaat uit lage bergen met bossen en agrarische valleien. De weg voert oostwaarts tot Danlí, de tweede grootste plaats op de route, waarbij de CA6 naar het zuiden afslaat en naar een op 1.200 meter hoogte gelegen grensovergang met Nicaragua leidt. Aan Nicaraguaanse zijde gaat de NIC-15 verder naar Ocotal en Managua.

Geschiedenis

De CA6 is van oudsher de hoofdverbinding tussen Tegucigalpa en Managua, alhoewel men via Choluteca over de CA5 en CA1 ook Nicaragua kan bereiken via de zuidelijke route. De CA6 is in recente jaren weinig aangepast. Het klaverblad met de Anillo Periférico in Tegucigalpa dateert van midden jaren '90. Elders is de weg een reguliere geasfalteerde weg.

Referenties


Rutas nacionales in Honduras

CA1CA3CA4CA5CA6CA7CA10CA11CA11ACA13