CA7 (Honduras)

Uit Wegenwiki
Naar navigatie springen Naar zoeken springen
Honduras CA-7.svg
Honduras CA-7 map.png
CA-7
Begin La Paz
Einde Marcala
Lengte ~95 km
Route

Centrum.svg La Paz Honduras CA-5.svg

Centrum.svg Marcala Honduras CA-11.svg

De CA7 is een ruta centroamericana in Honduras. De weg vormt een verbinding tussen La Paz en het grensgebied met El Salvador ten zuidwesten van Marcala, maar is doodlopend. De CA7 is circa 95 kilometer lang.

Routebeschrijving

De CA7 sluit met een ongelijkvloerse aansluiting op de CA5 ten oosten van La Paz aan. De weg voert eerst westwaarts door een brede vallei, en voert daarna door het bergland. Tot Marcala is het een reguliere geasfalteerde weg. De weg is redelijk bochtig, maar heeft geen echte haarspeldbochten. Het hoogste punt van de weg ligt op circa 1.500 meter hoogte. Vanaf Marcala voert de CA7 nog zuidwaarts als zandweg, maar loopt uiteindelijk dood in het Montaña Naguaterique nabij de grens met El Salvador. De CA7 in El Salvador begint even ten zuiden van de grens weer en loopt naar San Miguel.

Geschiedenis

De CA7 was oorspronkelijk bedoeld als noord-zuidroute tussen Honduras en El Salvador, maar het is eigenlijk de enige ruta centroamericana die niet voltooid is. De CA7 begon oorspronkelijk in Siguatepeque en verliep via La Esperanza naar Marcala. Dit is tegenwoordig de RN22 en CA11. De latere route begon op de CA5 bij La Paz. De weg is tussen La Paz en Marcala geasfalteerd, maar is in het bergachtige grensgebied met El Salvador niet tot stand gekomen als doorgaande weg, ook niet als zandweg.

Referenties


Rutas nacionales in Honduras

CA1CA3CA4CA5CA6CA7CA10CA11CA11ACA13