Circuito Exterior Mexiquense

Uit Wegenwiki
(Doorverwezen vanaf CEM)
Naar navigatie springen Naar zoeken springen
Circuito Exterior Mexiquense.svg
CEM
Begin Ixtapaluca
Einde Cuautitlán Izcalli
Lengte 78 km
Route

Knooppuntsymbool.svg Autopista Mexico - Puebla

Tol.svg peaje

Afslagsymbool.svg Ixtapaluca

Afslagsymbool.svg Coatlinchan (CF-136)

Afslagsymbool.svg Ciudad Nezahualcóyotl

Afslagsymbool.svg Texcoco / Ciudad de México

Afslagsymbool.svg Ecatepec-Sur

Tol.svg peaje

Afslagsymbool.svg Ecatepec-Norte

Afslagsymbool.svg Ecatepec

Knooppuntsymbool.svg Autopista México - Tuxpan

Afslagsymbool.svg Ecatepec

Tol.svg peaje

Knooppuntsymbool.svg Autopista Chimalhuacan - Huehuetoca

Afslagsymbool.svg Santiago Teyahualco

Afslagsymbool.svg Tultitlán

Tol.svg peaje

Knooppuntsymbool.svg Autopista Mexico - Querétaro

De Circuito Exterior Mexiquense is een netwerk van autopistas rondom Mexico City in Mexico. De hoofdroute vormt een bypass van de binnenste voorsteden van Mexico City en verloopt vanaf Ixtapaluca tot Cuautitlán Izcalli. De hoofdroute is 78 kilometer lang, het totale systeem is 110 kilometer lang, maar valt deels samen met andere autopistas.

Routebeschrijving

De tolweg begint ten zuidoosten van Mexico City in Ixtapaluca op de Autopista Mexico - Puebla (Carretera Federal 150). De snelweg telt 2x2 rijstroken en voert dan noordwaarts, ten oosten van het continu bebouwde gebied langs. De snelweg heeft hier nauwelijks aansluitingen naar het onderliggend wegennet. De snelweg buigt dan naar het westen af, en voert langs de uitgestrekte voorstad Chimalhuacan. Daarna voert de snelweg weer noordwaarts, en valt dan feitelijk samen met de Autopista Chimalhuacan - Huehuetoca (Carretera Federal 57D). Dit deel voert langs de voorstad Ecatepec. In de noordelijke voorsteden volgt dan weer een splitsing, de Autopista Chimalhuacan - Huehuetoca gaat verder naar Huehuetoca als zijtak van de Circuito Exterior, en de hoofdroute buigt naar het westen af, door de voorsteden Tultepec en Tultitlán. De snelweg eindigt dan op de Autopista Mexico - Querétaro (Carretera Federal 57). In het verlengde gaat dan de Autopista Mexico - Toluca verder.

Geschiedenis

De oorspronkelijke ringstructuur van Mexico City werd vooral door het westen van de stad aangelegd, de uitgestrekte voorsteden ten oosten van Mexico City waren minder goed ontsloten. De Arco Norte gaat veel verder buiten Mexico City langs, maar de Circuito Interior loopt weer te dicht door het centrum, waardoor een tussenliggende bypass ontbrak.

Het oudste deel van de Circuito Exterior Mexiquense valt samen met de Autopista Chimalhuacan - Huehuetoca (CF-57D) langs Ecatepec. Dit deel is in 2005 opengesteld voor het verkeer. Het deel ten zuiden daarvan, tussen Ixtapaluca en Ecatepec, is circa 2010 opengesteld. Het noordelijk deel, van Ecatepec tot Cuautitlán Izcalli, is ook rond 2010 opengesteld.

Tol

De Circuito Exterior Mexiquense is een tolweg, met een open tolsysteem, op strategische plaatsen zijn tolstations aangelegd. Ook op enkele afritten zijn tolstations gebouwd.

Wegnummer

De weg wordt bewegwijzerd als de staatsweg 5 van de staat México. Het wegnummerschild ziet er hetzelfde uit als dat van de carretera federal 5.

Externe links

Referenties


Autopistas in Mexico City

Arco NorteAutopista Chimalhuacan - HuehuetocaAutopista Mexico - CuernavacaAutopista Mexico - PueblaAutopista Mexico - QuerétaroAutopista Mexico - TizayucaAutopista Mexico - TolucaAutopista Naucalpan - EcatepecAutopista Pirámides - TexcocoAutopista Siervo de la NaciónCircuito InteriorAnillo PeriféricoSupervía PoetasViaducto Miguel AlemánCircuito Exterior Mexiquense