CEVM

Uit Wegenwiki
Naar navigatie springen Naar zoeken springen

CEVM - Compagnie Eiffage du Viaduc de Millau is een tolwegconcessiehouder in Frankrijk die het Viaduc de Millau in de A75 exploiteert.[1] Met een netwerklengte van 3,7 kilometer is het één van de allerkleinste concessiehouders van Frankrijk, met echter een zeer belangrijke functie.

Geschiedenis

In 1998 is besloten om van het geplande Viaduc de Millau een tolbrug te maken om de aanlegkosten terug te verdienen. In augustus 2001 is de exploitatie aan Eiffage gegund, waarna de CEVM is opgericht. Later dat jaar begon de aanleg van het immense viaduct. Op 16 december 2004 werd het Viaduc de Millau in gebruik genomen. Het is één van de weinige tolmaatschappijen waarbij de tol naar gelang het seizoen varieert, in het hoogseizoen moet meer tol betaald worden dan in het laagseizoen. De concessie van CEVM loopt tot het jaar 2079.

Netwerk

CEVM beheert de volgende autoroutes;

Cijfers

Het netwerk van het CEVM omvat 3,7 kilometer autoroute, de kleinste tolmaatschappij van Frankrijk naar lengte. In 2006 maakten dagelijks 11.900 voertuigen van het Viaduc de Millau gebruik. Op 1 augustus 2009 werd een piek van 62.300 voertuigen geregistreerd. Er zijn 59 personen werkzaam bij het CEVM. De omzet in 2006 was € 26 miljoen.

Referenties

tolwegbeheerders in Frankrijk

ARCOSAdelacALBEAAlicorneA'lienorAlisAPRRArcourAreaASFATLANDESATMBCEVMCofirouteEscotaOpenlySanefSAPNSFTRFSMTPCSociété Prado-Sud