Cairo - Ismailia Desert Road

Uit Wegenwiki
Naar navigatie springen Naar zoeken springen
Egypt 4.svg
Cairo - Ismailia Desert Road map.png
Route 4
Begin Cairo
Einde Ismailia
Lengte 99 km
Route

Knooppuntsymbool.svg Ring Cairo

Afslagsymbool.svg Industrial Area

Afslagsymbool.svg suburbs

Afslagsymbool.svg suburbs

Knooppuntsymbool.svg Regional Ring Road

Afslagsymbool.svg desert areas

Afslagsymbool.svg Ismailia-South

Afslagsymbool.svg Ismailia-North

De Cairo - Ismailia Desert Road is een hoofdweg en de-facto autosnelweg in Egypte. De snelweg vormt een verbinding tussen de hoofdstad Cairo en de stad Ismailia, gelegen aan het Suezkanaal. De snelweg is 99 kilometer lang.

Routebeschrijving

De Cairo - Ismailia Road verbindt voornoemde steden, en verloopt langs de rand van de woestijn, die vooral naar het zuiden ligt. Naar het noorden liggen geïrrigeerde landbouwgebieden aan de rand van de Nijldelta. De weg telt eerst 2x5 rijstroken tot de buitenste voorsteden van Cairo, de rest van de route telt grotendeels 2x4 rijstroken behalve het laatste deel in de buitenwijken van Ismailia. De snelweg heeft een brede middenberm en ruime aansluitingen, alhoewel er deels ook U-turns en right-in, right-out aansluitingen zijn. Dichter bij Cairo zijn de U-turns uitgevoerd met flyovers waarbij men aan de rechterkant in- en uitvoegt, dit deel van de snelweg is beduidend moderner dan verder van Cairo. De weg vormt tevens de bypass van Ismailia, een vrij grote stad. Zoals elke Egyptische snelweg is ook deze weg buiten de regio Cairo eigenlijk te substandaard om als een autosnelweg naar westerse maatstaven beschouwd te worden.

Wegnummer

Wegnummers worden in Egypte niet tot nauwelijks aangegeven. De Cairo - Ismailia Desert Road valt onder de Route 4, die vanaf Cairo tot Port Said aan de Middellandse Zee loopt. De Ismailia - Port Said Road is hier ook onderdeel van.

Geschiedenis

De weg is waarschijnlijk in de jaren 70 of 80 als dubbelbaans weg aangelegd. Later hebben er grote ruimtelijke ontwikkelingen plaatsgevonden langs de snelweg, met grootschalige uitbreidingslocaties van Cairo, tot wel 50 kilometer buiten Cairo. Daarom is de snelweg tussen 2012 en 2015 significant gemoderniseerd, het deel tussen de Ring Road van Cairo en net voorbij de Regional Ring Road is naar 2x5 rijstroken verbreed en bovendien zijn de U-turns ongelijkvloers gemaakt met ruime flyovers. In 2011 is aan de westkant van de stad Ismailia een tweede brug met 2x2 rijstroken aangelegd, daarvoor had de weg hier 1x2 rijstroken bij het kruisen van een kanaal. In 2014-2015 is de snelweg verder buiten Cairo naar 2x4 rijstroken verbreed, tussen de Regional Ring Road en Ismailia. Tevens zijn toen nieuwe aansluitingen aangelegd en veel U-turns geschrapt.

Referenties


Flag of Egypt.svg Autosnelwegen in Egypte Flag of Egypt.svg

Ring CairoMiddle Ring RoadRegional Ring RoadCairo - Banha MotorwayCairo - Marsa Matruh MotorwayCairo - Tanta RoadCairo - Suez RoadCairo - Alexandria Desert RoadCairo - Ismailia Desert RoadCairo - Red Sea RoadIsmailia - Port Said RoadSadat City - El Alamein RoadTanta - Alexandria RoadTanta - Dumiat RoadCairo - Asyut ExpresswayZafarana - Beni Suef Motorway30th of June Motorway

26th of July Corridor6th October Bridge