Cairo - Tanta Road

Uit Wegenwiki
Naar navigatie springen Naar zoeken springen
Egypt 1.svg
Route 1
Begin Cairo
Einde Tanta
Lengte 79 km
Route

Knooppuntsymbool.svg Ring Cairo

Afslagsymbool.svg Qalyub Al Mahattah

Afslagsymbool.svg Tanan

Afslagsymbool.svg Qaha

Afslagsymbool.svg Toukh

Afslagsymbool.svg Banha-East

Afslagsymbool.svg Banha-North

Afslagsymbool.svg Banha-West

Afslagsymbool.svg Quesna

Afslagsymbool.svg Birkat As

Knooppuntsymbool.svg Tanta - Alexandria Road

Knooppuntsymbool.svg Tanta - Dumiat Road

De Cairo - Tanta Road is een hoofdweg in Egypte, onderdeel van de Highway 1. De weg functioneert als een autosnelweg met 2x3 rijstroken maar is ernstig substandaard. De weg verloopt vanaf Cairo noordwaarts door de Nijldelta naar Tanta en is 79 kilometer lang.

Routebeschrijving

De snelweg begint op de Ring Cairo en verloopt noordwaarts door de Nijldelta. Het uiterlijk van de weg varieert, op veel plekken zijn er illegale aansluitingen, staan er vaak huizen langs de vluchtstrook, maar op andere trajecten heeft de weg een moderner uiterlijk. De gehele route is met 2x3 rijstroken uitgerust, en er zijn ook een aantal ongelijkvloerse kruisingen, maar op veel plekken heeft men ook onofficieel toegang tot de snelweg. Het is één van de drukste en belangrijkste wegen van Egypte. Voor Tanta slaat de Tanta - Alexandria Road af, waarna de weg aan de noordzijde van Tanta de Tanta - Dumiat Road kruist.

Wegnummer

De weg is genummerd als de Route 1, maar wegnummers worden in Egypte vrijwel nooit aangegeven. De Route 1 verloopt van Cairo naar Alexandria, ook de Tanta - Alexandria Road valt er onder.

Geschiedenis

Wanneer de weg is aangelegd is niet bekend, maar waarschijnlijk is de weg al in de jaren 60 of 70 als dubbelbaans weg aangelegd. De weg is één van de belangrijkste van Egypte omdat het de landbouwgebieden van de Nijldelta met Cairo verbindt, belangrijk voor de voedselvoorziening van Cairo. De weg is geleidelijk gemoderniseerd op een aantal punten, zoals ongelijkvloerse kruisingen, maar een moderne westerse snelweg is het zeker niet.

Toekomst

In 2015 was parallel aan de Cairo - Tanta Road een nieuwe autosnelweg in aanleg, even ten oosten van de bestaande dual carriageway. Rond Banha valt dit wellicht samen met de Regional Ring Road.

Referenties


Flag of Egypt.svg Autosnelwegen in Egypte Flag of Egypt.svg

Ring CairoMiddle Ring RoadRegional Ring RoadCairo - Banha MotorwayCairo - Marsa Matruh MotorwayCairo - Tanta RoadCairo - Suez RoadCairo - Alexandria Desert RoadCairo - Ismailia Desert RoadCairo - Red Sea RoadIsmailia - Port Said RoadSadat City - El Alamein RoadTanta - Alexandria RoadTanta - Dumiat RoadCairo - Asyut ExpresswayZafarana - Beni Suef Motorway30th of June Motorway

26th of July Corridor6th October Bridge