Calandbrug

Uit Wegenwiki
Naar navigatie springen Naar zoeken springen
Calandbrug
NLN015.svg
Calandbrug 2014.jpg
Overspant Calandkanaal
Rijstroken 2x2
Totale lengte 343 meter
Hoofdoverspanning 68 meter
Hoogte brugdek 11,7 meter
Openstelling 06-06-1969
Verkeersintensiteit 10.400 mvt/etmaal
Locatie kaart

De Calandbrug is een vakwerkbrug en hefbrug in Nederland, gelegen in het Rotterdams havengebied bij Rozenburg. De brug steekt het Calandkanaal over en ligt naast de Thomassentunnel.

Kenmerken

De Calandbrug in 2015.
De windbrekers en de Calandbrug.

De Calandbrug is uitgevoerd als een vakwerkbrug en een hefgedeelte. De totale lengte van de brug is 343 meter, waarvan de hefbrug in totaal 70 meter lang is, de westelijke aanbrug 188 meter lang en de oostelijke aanbrug 86 meter lang. De doorvaartwijdte is 46 meter door het hefgedeelte. De doorvaarthoogte is 11,7 meter in gesloten toestand en het hefgedeelte kan een doorvaart tot 38 meter hoogte permitteren. De Calandbrug is hiermee breder en groter dan de oudere Botlekbrug, die een gelijkwaardige functie heeft. Over de Calandbrug loopt een weg met 2x2 rijstroken, een spoorlijn aan de noordzijde die door de vakwerkconstructie gesplitst is en een overspanning voor langzaam verkeer aan de zuidzijde.

De Thomassentunnel loopt 50 tot 80 meter zuidelijker en de Calandbrug is de uitwijkroute voor transporten met gevaarlijke stoffen, aangezien de Thomassentunnel tunnelcategorie C heeft. De aansluitingen op de A15 vanaf de Calandbrug zijn volledig ongelijkvloers en als de brug niet open staat is er geen sprake van reistijdverlies. Langs de westzijde van het Calandkanaal staan de markante betonnen windbrekers. De brug opent circa 8 keer per dag voor de scheepvaart. Een gemiddelde brugopening duurt 13 minuten. Jaarlijks varen 3.500 schepen onder de brug door. De brug is in het beheer van Prorail en het wegdek en wegmeubilair zijn in het beheer van Rijkswaterstaat. De brug wordt op afstand bediend vanuit de verkeerscentrale in Rhoon. 70% van het treinverkeer op de Havenspoorlijn gaat over de Calandbrug.

Geschiedenis

De Calandbrug is eind jaren '60 op het droge gebouwd, waardoor de brug tijdens de bouw een opmerkelijk aanzicht had, namelijk een enorme hefbrug midden in de weilanden. Op 6 juni 1969 is de brug geopend voor het verkeer, en liep de N15 er overheen. Het Calandkanaal is in dezelfde tijd gegraven. De Calandbrug was na openstelling niet de enige verbinding vanaf Rotterdam richting het westelijk deel van de Europoort, het verkeer kon ook via de Neckarweg het Calandkanaal bij de sluizen oversteken, ongeveer een kilometer ten zuiden van de Calandbrug. In de jaren '90 is het spoor over de brug verdubbeld.

Met het toenemen van zowel het wegverkeer als de scheepvaart werden de brugopeningen problematisch. Daarom is besloten de Thomassentunnel voor het doorgaand verkeer aan te leggen. De Thomassentunnel is in 2004 opengesteld, waarmee de doorgaande functie van de Calandbrug verviel. Sindsdien is de Calandbrug van belang voor lokaal verkeer en voor transporten van gevaarlijke stoffen dat niet door de Thomassentunnel mag. De Calandbrug wordt bij incidenten en werkzaamheden in de Thomassentunnel gebruikt als omleidingsroute. Tot 1 december 2008 werd de brug ter plaatse bediend door een brugwachter, sinds die tijd door de verkeerscentrale in Rhoon.

Toekomst

De Calandbrug is bij de verbreding van de A15 tussen de Maasvlakte en het knooppunt Vaanplein niet aangepast, in tegenstelling tot de oostelijker gelegen Botlekbrug. De reden is dat de verkeersintensiteiten hier lager zijn en de Calandbrug een grotere doorvaarthoogte heeft dan de oude Botlekbrug.

Wel bereikt de Calandbrug in 2020 het einde van de technische levensduur. De levensduur van de brug is verkort vanwege de intensivering van het spoorverkeer na de spoorverdubbeling in de jaren '90. Het zwakste onderdeel is de vakwerkconstructie tussen beide sporen, evenals de rijvloer. Bij een grote renovatie zal de hele bovenbouw van de brug vervangen moeten worden, dus het gehele brugdek. Alleen de betonnen pijlers en landhoofden hoeven niet vervangen te worden. Daarnaast is de Calandbrug zeer storingsgevoelig.

Er is een studie uitgevoerd om te kijken of de brug gerenoveerd of vervangen kan worden. Voor het jaar 2030 wordt geprojecteerd dat de brug 6.300 keer per jaar opent. Het voorkeursalternatief betreft een verlegging van het spoortracé via de Theemsweg.[1][2] De Calandbrug zal dan gerenoveerd worden en blijft na openstelling van het Theemswegtracé beschikbaar voor het wegverkeer en langzaam verkeer.[3]

Verkeersintensiteiten

In 2010 reden dagelijks 12.500 voertuigen over de Calandbrug. Tevens reden er dagelijks 58 goederentreinen over de brug, plus circa 18 locomotieven.[4] In 2015 maakten dagelijks 10.400 voertuigen van de brug gebruik.[5]

Referenties

Bruggen en tunnels in de regio Rotterdam & Drechtsteden

Bruggen: AlgerabrugBotlekbrugBrug over de NoordCalandbrugDintelhavenbrugErasmusbrugHarmsenbrugHartelbrugMerwedebrug (Papendrecht)SpijkenisserbrugStadsbrug Zwijndrecht

SuurhoffbrugVan BrienenoordbrugWantijbrugWillemsbrug

Tunnels: Hollandtunnel (Aalkeettunnel) • Maasdeltatunnel (Blankenburgtunnel) • KetheltunnelTunnel Lage Bergse Bos

BeneluxtunnelBotlektunnelDrechttunnelHeinenoordtunnelKiltunnelMaastunnelNoordtunnelThomassentunnel