Calcasieu River Bridge

Uit Wegenwiki
Naar navigatie springen Naar zoeken springen
Calcasieu River Bridge
Overspant Calcasieu River
Rijstroken 2x2
Totale lengte 2.013 meter
Hoofdoverspanning 128,3
Hoogte brugdek 41
Openstelling 1952
Verkeersintensiteit 55.000 mvt/etmaal
Locatie kaart

De Calcasieu River Bridge is een cantilever vakwerkbrug in de Verenigde Staten, gelegen in de staat Louisiana. De brug is onderdeel van de Interstate 10 over de Calcasieu River in de stad Lake Charles.

Kenmerken

De Calcasieu River Bridge is een grote stalen cantilever vakwerkbrug met een boogconstructie op de hoofdbrug. De brug is in totaal 2.013 meter lang en heeft een hoofdoverspanning van 128,3 meter. De brug is steil, het brugdek ligt 41 meter boven de Calcasieu River. De aanbruggen zijn stalen constructies met korte overspanningen, de hoofdbrug heeft betonnen pijlers waarop de stalen constructie rust. De brug is 16 meter breed, met 2x2 rijstroken van de Interstate 10 en de US 90, maar er zijn geen vluchtstroken. De brug is substandaard voor hedendaagse Interstate Highway ontwerpeisen.

De brug ligt tussen Lake Charles en Westlake en overspant niet alleen de Calcasieu River, maar ook een deel van het Lake Charles, waar de stad naar is vernoemd. De omgeving van de brug is zowel industrieel als suburbaan van karakter. Direct ten noorden van de brug ligt een spoorbrug die een draaibrug heeft.

Geschiedenis

De brug is tussen 1948 en 1952 aangelegd als onderdeel van de US 90. De brug was niet ontworpen als autosnelweg en verving een basculebrug. Met de bouw van de brug werd de US 90 verplaatst tot buiten het centrum van Lake Charles, de US 90 verliep oorspronkelijk over Front Street naar de oudere brug die zuidelijk van het Lake Charles de Calcasieu River overspande.

De Calcasieu River Bridge is ontworpen met enige kunstzinnige elementen, zoals de pistolen die in de railing van de brug verwerkt is, een verwijziging naar de privateers.

De brug werd later onderdeel van de Interstate 10, toen het Interstate Highway programma in de staat Louisiana werd uitgerold. De Calcasieu River Bridge is één van de oudste bruggen van een Interstate Highway in Louisiana.

Al vroeg is er een tweede brug over de Calcasieu River in Lake Charles aangelegd, de Israel LaFleur Bridge van de Interstate 210, die een zuidelijke bypass van de stad Lake Charles vormt.

Toekomst

Al in de jaren '80 ontstonden discussies over het vervangen van de brug door een modernere brug die voldoet aan Interstate Highway ontwerpeisen. De huidige brug verkeert in slechte conditie en is smal en steil, en daardoor ongevalsgevoelig. Vanwege de steile helling verliest het vrachtverkeer veel vaart. De planvorming en besluitvorming verliep traag.

Het vervangen van de Calcasieu River Bridge is technisch en ecologisch ingewikkeld.[1] De staat Louisiana heeft weinig geld voor dit soort grote projecten. Op 18 december 2020 werd het groene licht gegeven om de brug te vervangen middels een PPS project.[2] In 2023 werd federale financiering voor het project aangekondigd.[3] Echter later in 2023 werd tegen het plan gestemd om de vervanging deels met tolheffing te financieren.[4] De belangrijkste reden waarom tegen gestemd werd was dat belangen in de transportsector geen tol wilden betalen om over de brug te rijden. Hiermee was de financiering van de brug onzeker, maar op 30 januari 2024 werd ingestemd met een plan om de brug te vervangen als PPS met tolheffing.[5] De kostenraming bedroeg op dat moment $ 2,1 miljard.[6]

Verkeersintensiteiten

Dagelijks rijden circa 55.000 voertuigen over de brug.[7]

Referenties

Bruggen in Louisiana

Atchafalaya BridgeBonnet Carré Spillway BridgeCalcasieu River BridgeCrescent City ConnectionHighway 1 elevated roadHorace Wilkinson BridgeHuey P. Long BridgeI-10 Twin Span BridgeIsrael LaFleur BridgeJohn James Audubon BridgeLake Pontchartrain CausewayLuling BridgeMaestri BridgeManchac Swamp Bridge