Cao Lãnh Bridge

Uit Wegenwiki
Naar navigatie springen Naar zoeken springen
Cãu Cao Lãnh
Vietnam CT2.png
Cao Lanh Bridge.jpg
Overspant Sông Tiền
Rijstroken 2x2
Totale lengte 2.010 meter
Hoofdoverspanning 350 meter
Hoogte brugdek 37 meter
Openstelling 27-05-2018
Verkeersintensiteit ? mvt/etmaal
Locatie kaart

De Cao Lãnh Bridge (Vietnamees: Cãu Cao Lãnh) is een tuibrug in Vietnam, gelegen over de Sông Tiền (noordelijke tak van de Mekong) bij Cao Lãnh.

Kenmerken

De Cao Lãnh Bridge is een betonnen tuibrug. De totale bruglengte, inclusief aanbruggen, bedraagt 2.010 meter, waarvan de hoofdbrug een tuibrug van 650 meter lengte is, met een hoofdoverspanning van 350 meter en zijoverspanningen van 150 meter. De brug heeft H-vormige pylonen van 120 meter hoog. Het brugdek is 24,5 meter breed, met 2x2 rijstroken van de Cao Lanh - Rach Soi Expressway. Het brugdek ligt 37,5 meter boven de Sông Tiền. De brug ligt nabij de kleine stad Cao Lãnh.

Geschiedenis

Oorspronkelijk was er alleen een veerdienst over dit deel van de Sông Tiền, die de noordelijke tak van de Mekong vormt. De brug was de eerste van twee bruggen over de Mekongdelta die als onderdeel van de Cao Lanh - Rach Soi Expressway zijn aangelegd. De bouw startte op 19 oktober 2013 en was oorspronkelijk gepland om in 2017 opengesteld te worden, maar de bouw liep vertraging op. De brug is op 27 mei 2018 opengesteld voor het verkeer.[1]

De brug is gefinancierd door de Asian Development Bank en de overheid van Australië. Het was op dat moment het grootste buitenlandse project dat door de Australische overheid werd gefinancierd, met een kostenpost van A$ 160 miljoen.

Referenties