Cape Fear Memorial Bridge

Uit Wegenwiki
Naar navigatie springen Naar zoeken springen
Cape Fear Memorial Bridge
Overspant Cape Fear River
Rijstroken 2x2
Totale lengte 924,5 meter
Hoofdoverspanning 124 meter
Hoogte brugdek 21 meter
Openstelling 01-10-1969
Verkeersintensiteit 56.000 mvt/etmaal
Locatie kaart

De Cape Fear Memorial Bridge is een hefbrug in de Verenigde Staten, gelegen in de stad Wilmington in North Carolina. De brug is onderdeel van de US 17, US 76 en US 421 en overspant de Cape Fear River.

Kenmerken

De Cape Fear Memorial Bridge bestaat uit een hoofdbrug die een hefbrug met een overspanning van 124 meter vormt, en betonnen aanbruggen die de totale bruglengte op 924,5 meter brengen.[1] De doorvaarthoogte in gesloten toestand bedraagt 21 meter, als de brug omhoog gehesen is wordt dit 41 meter.[2] De brug telt 2x2 rijstroken en is onderdeel van een ongelijkvloerse weg tot in het centrum van Wilmington. De brug overspant de Cape Fear River, een getijderivier.

Er zijn niet veel grote schepen waarvoor de brug open moet, ten noorden van de brug bevindt zich het centrum van Wilmington en slechts beperkt enige havengebonden industrie. Wel is de USS North Carolina als museumschip afgemeerd ten noorden van de brug. De brug opent niet in de spitsuren.[3]

De brug verwerkt vooral verkeer dat een bestemming in het centrum van Wilmington heeft. Doorgaand verkeer maakt gebruik van de Interstate 140, die noordelijker een vaste brug over de Cape Fear River heeft.

Geschiedenis

De brug was de eerste op deze locatie en is tussen 1967 en 1969 aangelegd. De brug is op 1 oktober 1969 opengesteld voor het verkeer.[4] Met de brug werd de zuidkant van het centrum van Wilmington beter bereikbaar, evenals de containerhaven van Wilmington.

Toekomst

De brug heeft zijn maximale capaciteit bereikt en bereikt op termijn het einde van de levensduur. In 2021 stelde NCDOT voor om er een nieuwe tolbrug naast te bouwen.[5]

Verkeersintensiteiten

Dagelijks rijden 56.000 voertuigen per dag over de brug.[6]

Referenties