Carl Perkins Bridge

Uit Wegenwiki
Naar navigatie springen Naar zoeken springen
Carl Perkins Bridge
US 23.svg
Carl Perkins Bridge.jpg
Overspant Ohio River
Rijstroken 1x2
Totale lengte 912 meter
Hoofdoverspanning 274 meter
Hoogte brugdek ? meter
Openstelling 28-01-1988
Verkeersintensiteit 5.200 mvt/etmaal
Locatie kaart

De Carl Perkins Bridge is een cantilever vakwerkbrug in de Verenigde Staten, gelegen op de grens van de staten Kentucky en Ohio. De brug overspant de Ohio River bij Portsmouth, Ohio en is onderdeel van de Truck Route van de US 23.

Kenmerken

De Carl Perkins Bridge is een stalen vakwerkbrug gebouwd volgens het cantilever principe. De brug is in totaal 912 meter lang en heeft een hoofdoverspanning van 274 meter. De brug overspant de Ohio River, de grens tussen Kentucky en Ohio ligt aan de noordkant van de rivier, waardoor de brug grotendeels in Kentucky is gelegen. Het brugdek is 14,6 meter breed, met twee rijstroken van de Truck Route van de US 23 in Kentucky en de State Route 852 in Ohio. De brug is tolvrij en vormt een alternatief voor de amper 2 kilometer stroomopwaarts gelegen U.S. Grant Bridge bij het centrum van Portsmouth. Direct ten oosten van de Carl Perkins Bridge mondt de Scioto River uit in de Ohio River.

Geschiedenis

De eerste brug over de Ohio River bij Portsmouth was de U.S. Grant Bridge, een hangbrug uit 1927. De US 23 loopt hier overheen. De hoeveelheid vrachtverkeer op de U.S. Grant Bridge dat in het centrum van Portsmouth uitkwam was echter problematisch, zodat een Truck Route ten westen van de brug is ontworpen, en omvatte de bouw van een nieuwe brug, de Carl Perkins Bridge. Deze is midden jaren '80 aangelegd en opende op 28 januari 1988 voor het verkeer.

Tussen 2001 en 2006 is de U.S. Grant Bridge vervangen door een tuibrug, in die tijd was de Carl Perkins Bridge de enige brug over de Ohio River bij Portsmouth. De bouw van de U.S. Grant Bridge duurde twee jaar langer dan gepland, zodat verkeer langer afhankelijk was van de Carl Perkins Bridge. Na de openstelling van de nieuwe U.S. Grant Bridge waren er weer twee bruggen over de rivier.

Naamgeving

De brug is vernoemd naar Carl D. Perkins (1912-1984), een lid van het Amerikaanse huis van afgevaardigden tussen 1949 en 1984. Hij was geboren in Kentucky en gepresenteerde deze staat tijdens zijn lange periode in het huis van afgevaardigden.

Verkeersintensiteiten

Dagelijks maken circa 5.400 voertuigen van de brug gebruik, die daarmee niet overbelast is.

Zie ook

Referenties