Caroll Lee Cropper Bridge

Uit Wegenwiki
Naar navigatie springen Naar zoeken springen
Carroll Lee Cropper Bridge
I-275.svg
Blank.png
Overspant Ohio River
Rijstroken 2x2
Totale lengte 993 meter
Hoofdoverspanning 229 meter
Hoogte brugdek ? meter
Openstelling 1977
Verkeersintensiteit 35.400 mvt/etmaal
Locatie kaart

De Carroll Lee Cropper Bridge is een boogbrug in de Verenigde Staten, gelegen op de grens van de staten Indiana en Kentucky. De brug overspant de Ohio River ten westen van Cincinnati.

Kenmerken

De Carroll Lee Cropper Bridge is een grote stalen boogbrug met een vakwerkconstructie. De brug is in totaal 993 meter lang met een hoofdoverspanning van 229 meter lengte. Het brugdek 18,8 meter breed, met 2x2 rijstroken zonder vluchtstroken van de Interstate 275, die de ringweg van Cincinnati vormt. Het is de oostelijkste brug tussen de staten Indiana en Kentucky en de westelijkste brug van de regio Cincinnat. De dichtstbijzijnde plaats is Lawrenceburg, Indiana. Ten zuiden van de brug gaat de I-275 door een diep afgegraven deel van een heuvelrug.

Geschiedenis

De brug was de laatste nieuwe verbinding over de Ohio River en is midden jaren '70 aangelegd als onderdeel van de ringweg van Cincinnati. De brug opende in 1977 voor het verkeer. Het is het minst drukke deel van de ringweg van Cincinnat, en is de enige wegverbinding in de regio die tussen Indiana en Kentucky verloopt, aangezien Cincinnati zelf in Ohio ligt.

Naamgeving

De brug is vernoemd naar Carroll Lee Cropper, een rechter in Boone County, Kentucky, waarin de brug is gelegen. Hij overleed in 1976, toen de brug in aanbouw was.

Verkeersintensiteiten

Dagelijks maken ruim 35.000 voertuigen van de brug gebruik, die daarmee niet erg intensief bereden wordt.

Zie ook

Referenties