Carretera Panamericana (Panama)

Uit Wegenwiki
Naar navigatie springen Naar zoeken springen
Carretera Panamericana.png
Carretera Panamericana
Begin Arraiján
Einde El Coco
Lengte 23 km
Route

Via Centenario

Afslagsymbool.svg Arraiján

Afslagsymbool.svg Nuevo Arraiján

Afslagsymbool.svg Arraiján-Oeste

Afslagsymbool.svg La Chorrera

Afslagsymbool.svg El Coco

De Carretera Panamericana is een hoofdweg en gedeeltelijke autopista in Panama. De weg is onderdeel van de Pan-American Highway die van Argentinië naar Alaska loopt. Het deel door Panama is in totaal circa 780 kilometer lang, waarvan 23 kilometer als autosnelweg, ten westen van de hoofdstad Panamá als voortzetting van de Via Centenario.

Routebeschrijving

De snelweg begint in de grote nieuwbouwstad Arriján, waar de oude Carretera Panamericana invoegt op de Via Centenario. De Via Centenario gaat op dit punt over in de Carretera Panamericana, die door de grootschalige wijken van Arraiján loopt, met vrijwel uitsluitend vrijstaande woningen. De snelweg telt 2x3 rijstroken. De snelweg loopt langs La Chorrera, en eindigt vervolgens, waarna de Carretera Panamericana verder loopt richting de westelijke stad David en Costa Rica.

Geschiedenis

De snelweg is in 1980 opengesteld en was destijds de eerste snelweg van Panama. Na de opening van de Via Centenario en de bouw van de grote voorstad Arraiján nam de verkeersdruk sterk toe. In 2012-2013 is de snelweg van 2x2 naar 2x3 rijstroken verbreed.

Referenties


Autopistas de Panama

Autopista Panamá-ColónCorredor NorteCorredor SurVia CentenarioCarretera Panamericana