Carretera Sánchez

Uit Wegenwiki
Naar navigatie springen Naar zoeken springen
DR-2.svg
Carretera Sanchez map.png
DR-2
Begin San Cristobal
Einde Bani
Lengte 24 km
Route

Afslagsymbool.svg Autopista 6 de Noviembre

Afslagsymbool.svg Yaguate

Afslagsymbool.svg Nizao

Afslagsymbool.svg Paya

De Carretera Sánchez, voluit de Carretera Francisco del Rosario Sánchez is een autopista in de Dominicaanse Republiek. De snelweg is een voortzetting van de Autopista 6 de Noviembre vanaf San Cristobal tot even voor Bani en is 24 kilometer lang.

Routebeschrijving

Net na San Cristobal gaat de Autopista 6 de Noviembre over in de Carretera Sánchez, die een 2x2 snelweg met vluchtstroken is door het vlakkere kustgebied. De snelweg voert zuidwestwaarts en heeft drie ongelijkvloerse kruisingen. Delen zijn nog substandaard. De snelweg versmalt vlak voor Paya naar 1x4 rijstroken zonder rijbaanscheiding.

Geschiedenis

De snelweg is een upgrade van de oude DR-2 naar 2x2 rijstroken. De weg is tussen 2007 en 2010 naar 2x2 rijstroken verdubbeld, daarbij zijn ook een aantal ongelijkvloerse kruisingen aangelegd. De snelweg is vernoemd naar Francisco del Rosario Sánchez (1817 - 1861), één van de grondleggers van de Dominicaanse Republiek.

Referenties


Flag of the Dominican Republic.png Autopistas in de Dominicaanse Republiek Flag of the Dominican Republic.png

Autopista DuarteAutopista del EsteAutopista del NordesteAutopista del CoralAutopista 6 de NoviembreCarretera SánchezCircunvalación de Santo Domingo