Carson Pass

Uit Wegenwiki
Naar navigatie springen Naar zoeken springen
California 88.svg
Carson Pass.jpg
SR-88
Hoogte (ft) 8,574 ft
Hoogte (m) 2.613 m
Gebergte Sierra Nevada
Verkeersintensiteit 2.800 mvt/etmaal
Locatie kaart

De Carson Pass is een bergpas in de Amerikaanse staat California, gelegen in de Sierra Nevada. De bergpas is 2.613 meter hoog.

Kenmerken

De Carson Pass is een oost-west georiënteerde pas met een pashoogte van 2.613 meter. De pasweg is de State Route 88 en verbindt Jackson met Alpine Village. Beide plaatsen liggen 120 kilometer uit elkaar. De pasweg is lang, maar relatief eenvoudig om te berijden en heeft geen haarspeldbochten. De bergen rondom de pashoogte zijn zo'n 3.100 meter hoog en niet permanent met sneeuw bedekt. De bergpas wordt relatief goed bereden vergeleken met bergpassen verder zuidelijk. De bergpas wordt in de winter zo veel mogelijk open gehouden. Het is de hoogste bergpas in California die ook in de winter open is.

Geschiedenis

De Carson Pass was onderdeel van de Carson Trail naar California tijdens de Amerikaanse burgeroorlog. De eerste bekende blanken die over de pas gingen was in 1844 tijdens de Frémont Expedition. Deze waren ook de eerste blanken waarvan bekend is dat ze Lake Tahoe hebben gezien. In 1849 bouwden mormonen een wagon trail over de pashoogte. Later is de State Route 88 over de Carson Pass aangelegd.

Verkeersintensiteiten

Dagelijks rijden 2.800 voertuigen over de Carson Pass. Deze is daarmee relatief goed bereden, zeker gezien het feit dat de dichtstbijzijnde plaatsen 120 kilometer uit elkaar liggen.

Referenties