Caruthersville Bridge

Uit Wegenwiki
Naar navigatie springen Naar zoeken springen
Caruthersville Bridge
I-155.svg
Caruthersville Bridge.jpg
Overspant Mississippi River
Rijstroken 2x2
Totale lengte 2.165 meter
Hoofdoverspanning 280 meter
Hoogte brugdek 30 meter
Openstelling 01-12-1976
Verkeersintensiteit 8.900 mvt/etmaal
Locatie kaart

De Caruthersville Bridge is een cantilever vakwerkbrug in de Verenigde Staten, gelegen op de grens van de staten Missouri en Tennessee. De brug overspant de Mississippi River en is onderdeel van de Interstate 155.

Kenmerken

De Caruthersville Bridge is een stalen cantilever vakwerkbrug met één hoofdoverspanning van 280 meter en een zijoverspanning van 158 meter. Het is een wat ongebruikelijke cantileverbrug voor Amerikaanse begrippen, omdat het cantileverprincipe maar vanuit één brugpijler in plaats van twee is uitgevoerd. De totale brug is 2.165 meter lang. Het brugdek is 24 meter breed en ligt 30 meter boven de Mississippi River. Over de brug loopt de Interstate 155, een regionale freeway van Caruthersville naar Dyersburg. Het is de zuidelijkste brug over de Mississippi in de staat Missouri. Het is tevens de noordelijkste brug over wat bekend staat als de "Lower Mississippi River", ten zuiden van de samenvloeiing met de Ohio River bij Cairo. De brug is tolvrij.

Geschiedenis

De brug is tussen begin 1969 en eind 1976 aangelegd en opende op 1 december 1976 voor het verkeer. De aanleg duurde maarliefst 8 jaar. Het was de eerste brug op deze locatie, oorspronkelijk waren er alleen veerdiensten. De brug is gebouwd vlak bij een seismisch actief gebied, de New Madrid Fault. Uit een geologische studie in 1993/1994 bleek dat de brug vrijwel zeker in zou storten bij een aardbeving vanwege liquefaction, waarbij de ondergrond vloeibaar wordt. Er zijn plannen om de brug hier bestendig tegen te maken, maar dit heeft geen prioriteit.[1]

Verkeersintensiteiten

In 2012 reden dagelijks 8.900 voertuigen over de brug, die daarmee licht bereden wordt.

Zie ook

Referenties