Castleton Bridge

Uit Wegenwiki
Naar navigatie springen Naar zoeken springen
Castleton Bridge
NYS Thruway Sign.svg
Castleton Bridge.jpg
Overspant Hudson River
Rijstroken 2x2
Totale lengte 1.625 meter
Hoofdoverspanning ?
Hoogte brugdek ?
Openstelling 26-05-1959
Verkeersintensiteit 14.800 mvt/etmaal
Locatie kaart

De Castleton Bridge is een cantileverbrug en vakwerkbrug in de Verenigde Staten, gelegen in de staat New York.

Kenmerken

De Castleton Bridge overspant de Hudson River even ten zuiden van Albany. Over de brug loopt de Berkshire Connector van de New York State Thruway, die bedoeld is voor doorgaand oost-westverkeer door Upstate New York. De brug is een vakwerkbrug met een totale lengte van 1.625 meter. De brug telt 2x2 rijstroken maar heeft geen vluchtstroken en is relatief smal. De brug overspant ook Shad Island. Direct ten zuiden van de brug ligt een spoorbrug. Direct ten westen van de brug volgt het knooppunt met de Interstate 87.

Geschiedenis

De brug is in de tweede helft van de jaren '50 aangelegd als onderdeel van de New York State Thruway. De brug opende op 26 mei 1959 voor het verkeer. De brug is niet onderdeel van een Interstate Highway, maar is wel een snelweg.

Verkeersintensiteiten

Met 14.800 voertuigen is het de rustigste brug over de Hudson tussen Albany en New York City.

Tol

De brug is een tolweg, onderdeel van de New York State Thruway. De tol wordt niet specifiek voor de brug afgerekend, maar naar gereden afstand. Het is de noordelijkste tolbrug over de Hudson en tevens de enige waar tol in beide richtingen wordt geheven, op alle andere bruggen ten zuiden van deze brug wordt de tol alleen richting oosten geheven.

Referenties


Oeververbindingen over de Hudson River tussen New York City en Albany

Verrazano-Narrows BridgeLincoln TunnelHolland TunnelGeorge Washington BridgeTappan Zee BridgeBear Mountain BridgeNewburgh-Beacon BridgeMid-Hudson BridgeKingston-Rhinecliff BridgeRip Van Winkle BridgeCastleton BridgeDunn Memorial BridgePatroon Island Bridge