Central Florida Expressway Authority

Uit Wegenwiki
Naar navigatie springen Naar zoeken springen

De Central Florida Expressway Authority (CFX) is een tolwegbeheerder in de Amerikaanse staat Florida, verantwoordelijk voor de bouw en het beheer van tolwegen in de regio Orlando.

Overzicht

De Central Florida Expressway Authority beheert ruim 200 kilometer tolwegen in de 5 counties in en rond de stad Orlando. CFX beheert acht verschillende tolwegen. CFX beheert een groot deel, maar niet alle tolwegen in de regio Orlando. Zo beheert CFX niet Florida's Turnpike door Orlando en ook niet de express lanes op de Interstate 4 door Orlando. Tevens zijn enkele routes slechts in gedeeltelijk beheer van CFX, zoals SR-417, SR-429 en SR-528. Dit heeft zijn oorsprong in de voorganger van CFX, die alleen tolwegen in Orange County beheerde en deze tolwegen liggen deels in andere counties.

Geschiedenis

CFX is in 2014 opgericht door de legislatuur van de staat Florida en verving de oudere Orlando–Orange County Expressway Authority (OOCEA).

De voorganger Orlando-Orange County Expressway Authority werd al in 1963 opgericht voor de bouw van de Bee Line Expressway (State Route 528), waarvan het eerste deel in 1967 werd geopend. Dit was de tweede tolweg van de regio Orlando, na Florida's Turnpike. Vervolgens werd besloten tot de bouw van de State Route 408, een oost-westroute door Orlando, waarvan de eerste 20 kilometer in 1973 werd geopend. In de jaren '80 werd gestart met de oostelijke ringweg van Orlando, de State Route 417. OOCEA heeft hiervan alleen het zuidelijk deel aangelegd. Eind jaren '90 is men gestart met de bouw van de westelijke ringweg, de State Route 429, die in fases tussen 2000 en 2024 is geopend, echter niet de gehele SR-429 is tegenwoordig in het beheer van CFX, het zuidelijkste en het noordelijkste deel is in het beheer van Florida's Turnpike Enterprise. De reden hiervoor is dat OOCEA alleen jurisdictie had in Orange County.

De OOCEA had al vanaf de jaren '70 een historie van corruptie en wanbestuur, waarna in 2014 werd besloten het op te heffen en de assets over te hevelen naar de Central Florida Expressway Authority, die een grotere scope had, ook buiten Orange County.[1][2]

Na oprichting van de Central Florida Expressway Authority werd de scope uitgebreid naar Osceola County ten zuiden van Orlando, waar de Poinciana Parkway (State Route 538) werd ontwikkeld als tolweg, CFX heeft dit project overgenomen en werd in fases in 2016 en 2023 geopend.

Tolheffing

De tolheffing op tolwegen van de Central Florida Expressway Authority is hoofdzakelijk elektronisch, het heeft een eigen transponder, de E-PASS. Kentekentol is in gebruik voor voertuigen die geen transponder hebben. Op delen van het netwerk wordt contant of creditcards geaccepteerd, met name om de vele (internationale) bezoekers van de regio Orlando te accommoderen. Op enkele tolwegen is sprake van volledig elektronische tolheffing.

De toltarieven voor kentekentol liggen fors hoger. Met een E-PASS is het ook goedkoper dan met contanten of creditcard.

De transponder E-PASS wordt geaccepteerd op alle tolwegen in Florida, Georgia en North Carolina. Op de tolwegen van de Central Florida Expressway Authority wordt ook de algemene SunPass geaccepteerd, evenals de E-ZPass.[3] Ook wordt de TollTag, K-Tag en Pikepass geaccepteerd.

Statistieken

In 2023 had CFX tolinkomsten van $ 631 miljoen. Het had een sterke inkomstengroei, met $ 319 miljoen in 2014 naar $ 463 miljoen in 2019 en vervolgens een grote sprong naar $ 631 miljoen in 2023. Het aantal toltransacties groeide in die periode van 333 miljoen in 2014 naar 513 miljoen in 2023.[4]

SunPass, E-Pass en andere transponders waren in 2023 goed voor 90% van de transacties, kentekentol nog eens 7% en contant slechts 2%.

Lijst van tolwegen

Zie ook

Externe links

Referenties