Chamran Expressway

Uit Wegenwiki
Naar navigatie springen Naar zoeken springen
Tehran-17.svg
Chamran Expressway map.png
Route 17
Begin Tehran
Einde Tehran
Lengte 12 km
Route

Knooppuntsymbool.svg Modares Expressway

Afslagsymbool.svg Valiasr Street

Afslagsymbool.svg Tehran International Fair

Afslagsymbool.svg Tabnak Street

Knooppuntsymbool.svg Yadegar-e-Emam Expressway

Knooppuntsymbool.svg Niayesh Expressway

Afslagsymbool.svg Modiriyat Street

Afslagsymbool.svg Mollasadra Street

Knooppuntsymbool.svg Hemmat Expressway

Knooppuntsymbool.svg Hakim Expressway

Knooppuntsymbool.svg Jalal-e-Ale Ahmad Expressway

De Chamran Expressway (Farsi: بزرگراه چمران) is een expressway in Tehran, Iran. De snelweg vormt een noord-zuidroute door het noorden van de stad en is 12 kilometer lang.

Routebeschrijving

De snelweg begint in het noorden van Tehran, en is een voortvloeisel van de Modares Expressway. De snelweg telt 2x3 rijstroken en voert zuidwaarts door de dichtbebouwde woonwijken in het noorden van Tehran. Men kruist de belangrijke Hemmat Expressway en Hakim Expressway, waarna de snelweg via een tunnel langs de westzijde van het centrum verloopt.

Geschiedenis

In 2010 is de Tohidtunnel opengesteld, waarmee het verkeer sneller langs de westzijde van het centrum van Tehran kan reizen. De rest van de snelweg is al in de jaren 90 of eerder geopend.

Referenties


Flag of Iran.svgExpressways en Freeways in Iran Flag of Iran.svg

Tehran Urban Expressways
Abshenasan ExpresswayAhang ExpresswayAllameh Jafari ExpresswayAshrafi Esfahani ExpresswayKashani ExpresswayAzadegan ExpresswayBabayi ExpresswayBagheri ExpresswayBakeri ExpresswayBasij ExpresswayBehesht-e-Zahra ExpresswayBesat ExpresswayChamran ExpresswayDoran ExpresswayFath ExpresswayHakim ExpresswayHamedani ExpresswayHemmat ExpresswayImam Ali ExpresswayJalal-e-Ale Ahmad ExpresswayJavaneh ExpresswayKazemi ExpresswayKordestan ExpresswayMahallati ExpresswayModares ExpresswayJenah ExpresswayNajafi Rastegar ExpresswayNavvab ExpresswayNiayesh ExpresswayNorthern Behesht-e-Zahra ExpresswayQale Morghi ExpresswayResalat ExpresswaySadr ExpresswaySaidi ExpresswaySayyad ExpresswayShahid Bakeri ExpresswayShadid Sattari ExpresswayShahid Haghani ExpresswayNouri ExpresswayTondguyan ExpresswayYadegar-e-Emam ExpresswayYasini ExpresswayZeinoddin Expressway
Freeways
Freeway 1Freeway 2Freeway 5Freeway 7Freeway 9Freeway 16Qom - Garmsar FreewaySaveh - Hamadan FreewayTehran - Pardis FreewayTehran North FreewayGhadir Freeway