Chennai Bypass Expressway

Uit Wegenwiki
Naar navigatie springen Naar zoeken springen
Motorway.svg
Chennai Bypass Expressway map.png
-
Begin Chennai
Einde Chennai
Lengte 32 km
Route

Knooppuntsymbool.svg Chennai-South

Tol.svg Toll Plaza

Afslagsymbool.svg Chennai-West

Tol.svg Toll Plaza

Afslagsymbool.svg Chennai-North

De Chennai Bypass Expressway (Tamil: சென்னை புறவழிச்சாலை) is een expressway in India. De snelweg vormt een westelijke rondweg van Chennai met 2x3 rijstroken en ligt in de staat Tamil Nadu in het zuiden van het land. De snelweg is 32 kilometer lang.

Routebeschrijving

De Chennai Bypass Expressway begint bij een knooppunt met de National Highway 45 in de zuidelijke voorstad Tambaram. De snelweg 2x3 rijstroken en verloopt langs de westkant van Chennai en kent twee tolstations. De snelweg telt slechts 3 aansluitingen en is bedoeld voor doorgaand verkeer. Aan de westzijde van Chennai is een aansluiting met de NH4 en aan de noordzijde van Chennai met de NH5.

Geschiedenis

De eerste fase van de snelweg is gebouwd tussen de NH45 en de NH4 in het zuidwesten van Chennai. Dit deel is 19 kilometer lang en is in april 2008 opengesteld. De tweede fase is 13 kilometer lang en loopt verder naar de NH5. Dit deel verloopt deels op viaducten en is eind 2010 of begin 2011 opengesteld.

Referenties


Expressways in India

Cross-country routes:

Agra - Lucknow ExpresswayAhmedabad-Vadodara ExpresswayBundelkhand ExpresswayDelhi - Jaipur ExpresswayDelhi - Meerut ExpresswayDurgapur ExpresswayGanga ExpresswayHungund-Hospet ExpresswayJaipur-Kishangarh ExpresswayNagpur - Mumbai ExpresswayPathankot-Ajmer ExpresswayPurvanchal ExpresswayShimla-Chandigarh ExpresswayUpper Ganga Canal ExpresswayYamuna Expressway


Metropolitan routes:

Airport Expressway (Mumbai)Allahabad Bypass ExpresswayAmbala - Chandigarh ExpresswayBamroli - Althan ExpresswayBangalore Airport ExpresswayBangalore Elevated TollwayBangalore - Mysore ExpresswayBangalore Ring RoadChennai Bypass ExpresswayChennai Outer Ring RoadChennai Port-Maduravoyal ExpresswayDelhi-Gurgaon ExpresswayDelhi-Noida Direct FlywayDwarka ExpresswayEastern ExpresswayEastern Freeway MumbaiEastern Peripheral Expressway (Delhi) • Hyderabad Elevated ExpresswayHyderabad Outer Ring RoadKona ExpresswayMumbai-Nashik ExpresswayMumbai-Pune ExpresswayNoida-Greater Noida ExpresswayWestern ExpresswayWestern Freeway MumbaiWestern Peripheral Expressway (Delhi)