Chesapeake Bay Bridge

Uit Wegenwiki
Naar navigatie springen Naar zoeken springen
Chesapeake Bay Bridge
US 50.svg
Chesapeake Bay Bridge.jpg
Overspant Chesapeake Bay
Rijstroken 2+3
Totale lengte 6.946 meter
Hoofdoverspanning 488 meter
Hoogte brugdek 57 meter
Openstelling 30-07-1952 / 28-06-1973
Verkeersintensiteit 72.200 mvt/etmaal
Locatie kaart

De Chesapeake Bay Bridge is een hangbrug in de Verenigde Staten, gelegen in de staat Maryland.

Kenmerken

De Chesapeake Bay Bridge zijn twee parallelle overspanningen van 6.946 meter over de Chesapeake Bay bij de hoofdstad Annapolis. De overspanningen bestaan uit twee hangbruggen met een hoofdoverspanning van 488 meter en een vrije doorvaart van 57 meter onder het brugdek. Ten oosten van de hangbruggen zijn nog twee hoofdoverspanningen, bestaande uit een boogbrug en een cantilever vakwerkbrug. De overspanningen staan 125 meter uit elkaar. Over de verbinding loopt de US 50 in Maryland, dit is een freeway met 2 rijstroken richting oosten en 3 rijstroken richting westen. De verbinding verwerkt verkeer vanaf de hoofdstad Annapolis en de regio Washington naar het landelijke oosten van Maryland en een groot deel van de staat Delaware. De brugverbinding is een tolweg.

Geschiedenis

Reeds begin 20e eeuw werden serieuze studies uitgevoerd naar een vaste verbinding over de Chesapeake Bay, de grootste baai van de Verenigde Staten. Destijds was de overspanning een stukje noordelijker gezien, ten oosten van Baltimore. De aanleg van deze brug was behoorlijk concreet, maar de beurskrach van 1929 vertraagde de plannen tot uiteindelijke afstel op die locatie.

In 1938 werd een brugverbinding voorgesteld op de huidige locatie ten oosten van Annapolis. De tweede wereldoorlog vertraagde de aanleg echter. De brug is uiteindelijk met één overspanning tussen 1949 en 1952 aangelegd en opende op 30 juli 1952 voor het verkeer. Het was bij opening de langste stalen brug over water en de op twee na langste brug ter wereld. Deze brug heeft 2 rijstroken zonder vluchtstroken.

Nadat het verkeer in de jaren '50 en '60 sterk toenam werd besloten om een tweede overspanning ten noorden van de eerste brug te bouwen. Tussen 1969 en 1973 is de tweede overspanning aangelegd en opende op 28 juni 1973 voor het verkeer. Deze brugverbinding is op het oog identiek, maar heeft een breder brugdek.

Toekomst

De Chesapeake Bay Bridge zit aan zijn maximale capaciteit. In 2004 is een studie uitgevoerd waaruit bleek dat een extra verbinding de beste oplossing was. Een locatie werd niet gekozen en het plan is voorlopig uitgesteld.

Verkeersintensiteiten

In 2011 reden dagelijks 72.200 voertuigen over de Chesapeake Bay Bridge. Dit is relatief hoog omdat er ten oosten van de brug geen grote steden zijn. Vrijwel het hele oosten van Maryland en een groot deel van het Delmarva Peninsula wordt door deze brug ontsloten.

Tol

De brug is een tolweg, de tol bedraagt een relatief beperkte $ 4 en wordt alleen richting oosten geheven.

Referenties


Bruggen en tunnels in Maryland

Baltimore Harbor TunnelChesapeake Bay BridgeFort McHenry TunnelFrancis Scott Key BridgeNice BridgeWoodrow Wilson Memorial Bridge