Chickasaw Turnpike

Uit Wegenwiki
Naar navigatie springen Naar zoeken springen
Chickasaw Turnpike.svg
Chickasaw Turnpike map.png
Chickasaw Turnpike
Begin Ada
Einde Sulphur
Lengte 17 mi
Lengte 28 km
Route

Afslagsymbool.svg0 Sulphur

Afslagsymbool.svg4 Sulphur US 177.svg

Afslagsymbool.svg14 Roff

Afslagsymbool.svg17 Ada

De Chickasaw Turnpike is een korte turnpike of tolweg in de Amerikaanse staat Oklahoma. Het is geen autosnelweg maar een super two. De tolweg is 28 kilometer lang. De weg is gelegen in het centrale zuiden van Oklahoma, even ten oosten van de Interstate 35.

Routebeschrijving

De Chickasaw Turnpike is geen autosnelweg maar een ongelijkvloerse super two met één brede rijbaan en één rijstrook per richting. De tolweg begint ten westen van Sulphur op OK-7 en verloopt dan in noordoostelijke richting als bypass van Sulphur en Roff. Noordelijk van Sulphur is een aansluiting op de US 177. De tolweg eindigt na Roff op de OK-1, die verder naar het stadje Ada voert.

Geschiedenis

De Chickasaw Turnpike was in de jaren 50 voorzien als een tangentiële verbinding tussen de I-35 bij Davis en de I-40 bij Henryetta, een afstand van circa 150 kilometer. Deze route zou door een gebied lopen waar nog geen goede diagonale verbindingen bestonden. Tevens zou het Tulsa beter aansluiten op de I-35 naar Texas. Tevens moest het de regionale stad Ada met het Interstate Highway-systeem verbinden. Er was een interne machtsstrijd over de bouw van de turnpike, en er werd geëist dat de John Kilpatrick Turnpike in Oklahoma City en de Creek Turnpike in Tulsa niet aangelegd zouden worden als de Chickasaw Turnpike ook niet aangelegd zou worden. In 1987 zijn deze drie turnpikes dan goedgekeurd. Gouverneur van Oklahoma Henry Bellmon was tegen de bouw van de Chickasaw Turnpike, en was bang dat het onrendabel zou zijn, en liet de weg inkorten en met slechts 2x1 rijstroen aanleggen. De tolweg is daarna op 1 september 1991 opengesteld voor het verkeer. In 1994 waren plannen om de tolweg te verbreden naar 2x2 rijstroken en te verlengen naar Henryetta, maar dit is uiteindelijk niet uitgevoerd. De Chickasaw Turnpike is nooit een succes geworden, en wordt vooral betaald met overschotten uit de Turner Turnpike en de Will Rogers Turnpike.

In 2011 is het zuidelijkste deel tussen de State Route 7 en US 177 rond Sulphur hernummerd naar State Route Spur 7.

Tol

De Chickasaw Turnpike is een tolweg, in het beheer van de Oklahoma Turnpike Authority. Tol kan betaald worden met de Pikepass. De toltarieven liggen zoals overal in Oklahoma zeer laag en de Chickasaw Turnpike is één van de goedkoopste tolwegen van de Verenigde Staten.

Verkeersintensiteiten

Dagelijks maken 3.000 voertuigen van de Chickasaw Turnpike gebruik. Het is daarmee de minst gebruikte tolweg in Oklahoma.[1]

Referenties

Turnpikes in Oklahoma

Cherokee TurnpikeChickasaw TurnpikeCimarron TurnpikeCreek TurnpikeH.E. Bailey TurnpikeIndian Nation TurnpikeJohn Kilpatrick TurnpikeKickapoo TurnpikeMuskogee TurnpikeTurner TurnpikeWill Rogers Turnpike