Chief Joseph Pass

Uit Wegenwiki
Naar navigatie springen Naar zoeken springen
MT-43.svg
Blank.png
SR-43
Hoogte (ft) 7,251 ft
Hoogte (m) 2.210 m
Gebergte Bitterroot Range
Verkeersintensiteit 350 mvt/etmaal
Locatie kaart

De Chief Joseph Pass is een bergpas op de grens van de Amerikaanse staten Idaho en Montana. De bergpas is 2.210 meter hoog.

Kenmerken

De Chief Joseph Pass is een oost-west georiënteerde bergpas en heeft een pashoogte van 2.210 meter. Over de bergpas loopt de Highway 43 van Wisdom in Montana naar Darby in Montana. De Chief Joseph Pass ligt op minder dan een kilometer afstand van de Lost Trail Pass van de US 93 in Montana. Beiden liggen op de grens tussen Idaho en Montana, waarbij de State Route 43 ongeveer op de Lost Trail Pass samenkomt met de US 93, maar daarvoor een klein stukje door Idaho loopt.

De Chief Joseph Pass is eenvoudig te berijden en niet erg bochtig. De bergpas is secundair in karakter en minder belangrijk dan de nabijgelegen Lost Trail Pass. De weg stijgt over 40 kilometer van 1.850 meter in Wisdom tot de pashoogte van 2.210 meter. De bergen rondom de pashoogte zijn zo'n 2.500 meter hoog en bebost. De bergpas wordt in de winter vermoedelijk open gehouden.

Geschiedenis

De bergpas is vernoemd naar Chief Joseph, het opperhoofd van een deel van de Nez Perce indianen die de pas in 1877 overstak tijdens de Nez Perce War. De Lewis and Clark Expedition van 1805 ging vermoedelijk ook over deze pas. Highway 43 over de pas is rond 1964 geasfalteerd.

Verkeersintensiteiten

Dagelijks rijden 350 voertuigen over de bergpas.

Referenties