Chongqi Bridge

Uit Wegenwiki
Naar navigatie springen Naar zoeken springen
崇启大桥
China G40.svg
Blank.png
Overspant Yangtze
Rijstroken 2x3
Totale lengte 6.840 meter
Hoofdoverspanning 185 meter
Hoogte brugdek ? meter
Openstelling 24-12-2011
Verkeersintensiteit
Locatie kaart

De Chongqi Bridge (Chinees: 崇启大桥) is een liggerbrug in China, gelegen op de grens van Shanghai en Jiangsu. De brug overspant de noordelijke monding van de Yangtze.

Kenmerken

De brug is een circa 6.840 meter lange liggerbrug met relatief geringe overspanningen van maximaal 185 meter. De meeste overspanningen zijn kleiner dan 50 meter. De brug heeft talloze pijlers in de rivier de Yangtze staan en het is een vrij lage brug met geringe doorvaarthoogte. De brug heeft een deel van de aanbruggen boven land, het deel boven het water is ongeveer 4 kilometer lang. Het is één van drie verbindingen over de monding van de Yangtze, samen met de Shanghai Yangtze River Bridge en de Shanghai Yangtze River Tunnel. De Chongqi Bridge ligt iets westelijker dan de twee andere verbindingen, aangezien de Hushan Expressway (G40) in een S-bocht over de monding van de Yangtze loopt. De brug telt 2x3 rijstroken.

Geschiedenis

De Chongqi Bridge was de laatste van de drie oeververbindingen over de Yangtze bij Shanghai. De brug is tussen 2009 en 2011 aangelegd en op 24 december 2011 opengesteld voor het verkeer. Bij openstelling was het de langste liggerbrug van China.

Zie ook

Referenties