Christopher S. Bond Bridge (Hermann, Missouri)

Uit Wegenwiki
Naar navigatie springen Naar zoeken springen
Christopher S. Bond Bridge
Overspant Missouri River
Rijstroken 1x2
Totale lengte 685 meter
Hoofdoverspanning c. 141 meter
Hoogte brugdek ? meter
Openstelling 23-07-2007
Verkeersintensiteit 5.700 mvt/etmaal
Locatie kaart

De Christopher S. Bond Bridge of de Hermann Bridge is een liggerbrug in de Verenigde Staten, gelegen over de Missouri River in Hermann, Missouri. De brug is onderdeel van de State Route 19.

Kenmerken

De Christopher S. Bond Bridge is een standaard liggerbrug met een totale lengte van 685 meter en vier primaire overspanningen, waarvan de langste circa 141 meter is. Op de zuidoever is een korte aanbrug, op de noordoever een iets langere aanbrug. De brug heeft lange stalen liggers en een betonnen brugdek dat 17 meter breed is. Het brugdek telt twee rijstroken en vrij ruim aangelegd met vluchtstroken en een fiets/voetpad.

De brug overspant de Missouri River bij het plaatsje Hermann. Over de brug verloopt de State Route 19, een weinig belangrijke wegverbinding die noord-zuid door dit deel van Missouri verloopt en vooral kleine plaatsjes verbindt.

Geschiedenis

De brug uit 1930

De eerste brug op deze locatie was de Hermann Bridge, een stalen vakwerkbrug die volgens de cantilever methode is aangelegd in de periode 1928-1930. Deze brug was 680 meter lang en had een overspanning van maximaal 122 meter. De brug werd op 29 augustus 1930 opengesteld voor het verkeer.[1] Het was de eerste brug over de Missouri River tussen Jefferson City en de regio St. Louis. De brug is aangelegd door de National Toll Bridge Company en was in eerste instantie een tolbrug, maar werd in 1932 aangekocht door de staat Missouri, waarmee de brug tolvrij werd.[2]

Vervanging in 2007

Vanwege de leeftijd is de brug vervangen door een standaard stalen liggerbrug, die op 23 juli 2007 werd geopend voor het verkeer.[3] De brug is naast de vakwerkbrug gebouwd, waarna de oude brug uit 1930 is gesloopt.

Naamgeving

De brug is vernoemd naar Christopher Samuel "Kit" Bond (1939), een senator uit de staat Missouri die tussen 1986 en 2010 in de Amerikaanse senaat zat. Hij was daarvoor twee termijnen gouverneur van de staat Missouri. Het is één van twee bruggen over de Missouri River in Missouri die naar Bond is vernoemd, de Christopher S. Bond Bridge overspant ook de Missouri River in Kansas City.

Verkeersintensiteiten

Dagelijks maken circa 5.700 voertuigen van de brug gebruik, die daarmee de rustigste brug over de Missouri River ten oosten van Jefferson City is.[4]

Zie ook

Referenties