Churchill-Roosevelt Highway

Uit Wegenwiki
Naar navigatie springen Naar zoeken springen
Blank.png
Churchill-Roosevelt Highway map.svg
-
Begin Port of Spain
Einde Valencia
Lengte 24 km
Route
Beetham Highway

Afslagsymbool.svg Barataria

Afslagsymbool.svg San Juan

Knooppuntsymbool.svg Uriah Butler Highway

Junction.svg Valsayn

Junction.svg Curepe

Junction.svg Macoya

Junction.svg Arouca

Junction.svg Mausica Road

Junction.svg Arima

Junction.svg Valencia

De Churchill-Roosevelt Highway is een expressway en divided highway in Trinidad and Tobago. De weg vormt een oost-westroute vanaf Port of Spain tot Valencia en is 24 kilometer lang.

Routebeschrijving

De Churchill-Roosevelt Highway is een voortzetting van de Beetham Highway vanuit Port of Spain en is een snelweg met 2x3 rijstroken over 5 kilometer lengte tot het knooppunt met de Uriah Butler Highway. Oostelijk daarvan is de weg een divided highway met 2x2 rijstroken tot Valencia, naarbij het voormalige Waller Air Force Base. De weg vormt een bypass van de steden en dorpen oostelijk van Port of Spain.

Geschiedenis

De weg is tussen december 1941 en maart 1942 voor het Amerikaanse leger aangelegd. De weg verbond Port of Spain met Waller Air Force Base, een luchtmachtbasis van de U.S. Air Force tussen 1941 en 1949. De weg is vernoemd naar de twee geallieerde leiders van de Tweede Wereldoorlog, Winston Churchill en Franklin D. Roosevelt.

Het is niet duidelijk of het snelwegdeel reeds in 1942 al ongelijkvloerse kruisingen had. Het knooppunt met de Uriah Butler Highway opende op 12 oktober 2013 voor het verkeer en was het eerste snelweg-snelwegknooppunt van Trinidad.

Referenties


Expressways in Trinidad & Tobago

Audrey Jeffers HighwayBeetham HighwayChurchill-Roosevelt HighwaySir Solomon Hochoy HighwayUriah Butler Highway