Cimarron Turnpike

Uit Wegenwiki
Naar navigatie springen Naar zoeken springen
US 412.svg
Cimarron Turnpike map.png
US 412
Begin Perry
Einde Tulsa
Lengte 59 mi
Lengte 95 km
Route

Knooppuntsymbool.svg I-35.svg → Oklahoma City / Wichita

Afslagsymbool.svg US 77.svg Perry

Afslagsymbool.svg US 177.svg Ponca City

Afslagsymbool.svg US 64.svg Morrison

Knooppuntsymbool.svg Stillwater Spur

Afslagsymbool.svg Pawnee

Afslagsymbool.svg Hallett

Afslagsymbool.svg Westport

Afslagsymbool.svg Sand Springs

US 64.svg

De Cimarron Turnpike is een turnpike in de Amerikaanse staat Oklahoma. De tolweg draagt tevens het nummer US 412. De snelweg verbindt de agglomeratie van Tulsa met de Interstate 35, en tevens de regiostad Enid, die nog wat verder naar het westen ligt. De snelweg is 95 kilometer lang, en heeft een 11 kilometer lange aftakking naar Stillwater.

Routebeschrijving

De snelweg begint ten noorden van Perry op een knooppunt met de Interstate 35. Naar het westen ligt de stad Enid, op zo'n 50 kilometer afstand. Men kruist bijna direct de US 77, die vanaf Oklahoma City richting Kansas loopt. Men komt hier over het uitgestrekte platteland van de staat, en passeert niet ver van het Sooner Lake, één van de vele meren in Oklahoma. Men kruist de US 177, die van Stillwater naar Ponca City loopt, en hierna maakt de Cimarron Turnpike een bocht naar het zuiden. Iets verder kruist men de US 64, en vlak daarna is er een aftakking naar de stad Stillwater, de Stillwater Connection. Vanaf hier loopt de Turnpike vrijwel kaarsrecht naar het oosten. Bij Westport voegt de US 64 in, en komt men over het grote Keystone Lake. Vlak voordat men over die brug komt, eindigt het tolweggedeelte, en gaat de weg als tolvrije US 64 verder naar Tulsa.

Geschiedenis

De Cimarron Turnpike is op 16 mei 1975 geopend voor het verkeer.[1] Sinds 1988 verloopt de US 412 over de turnpike. Dit is opvallend, want U.S. Highways worden zelden over tolwegen geleid.

Tol

De Cimarron Turnpike is een tolweg, in het beheer van de Oklahoma Turnpike Authority. Zoals alle tolwegen in Oklahoma liggen de toltarieven zeer laag.

Verkeersintensiteiten

Dagelijks rijden 5.000 tot 6.000 voertuigen tussen I-35 en de afsplitsing naar Stillwater en 6.500 tot 10.000 voertuigen tot US 64 westelijk van Tulsa.[2]

Referenties

Freeways in Tulsa

I-44.svgI-244.svgI-444.svg

US 64.svgUS 75.svgUS 169.svgOklahoma State Highway 11.svgOklahoma State Highway 51.svg

Cimarron TurnpikeCreek TurnpikeGilcrease ExpresswayMuskogee TurnpikeTisdale Parkway

Turnpikes in Oklahoma

Cherokee TurnpikeChickasaw TurnpikeCimarron TurnpikeCreek TurnpikeH.E. Bailey TurnpikeIndian Nation TurnpikeJohn Kilpatrick TurnpikeKickapoo TurnpikeMuskogee TurnpikeTurner TurnpikeWill Rogers Turnpike