Circuito de Playas

Uit Wegenwiki
Naar navigatie springen Naar zoeken springen
-
Begin Lima
Einde Lima
Lengte 12 km
Route

Paseo Billinghurst

Quebrada De Armendariz

Diagonal

Perez Aranibar

Universitaria

De Circuito de Playas is een via expresa in Peru, gelegen in het zuiden van de hoofdstad Lima. De weg bedient de vele stranden van de stad en is 12 kilometer lang.

Routebeschrijving

De Circuit de Playas is een weg met 2x2 rijstroken en ongelijkvloerse kruisingen, alhoewel er ook U-turns in de middenberm zijn. De weg verloopt nogal spectaculair langs de kliffen van Lima, met name de wijk Miraflores. De weg kan beschouwd worden als een parkway en heeft voornamelijk een recreatieve functie omdat hij alle stranden in het zuiden van Lima verbindt, maar is ook interessant voor doorgaand verkeer dat snel door de stad wil rijden.

Geschiedenis

De weg is gedurende de jaren 60 aangelegd. De weg is in het verleden regelmatig het toneel geweest van aardverschuivingen. Tussen 2009 en 2011 is de weg gemoderniseerd en veiliger gemaakt.

Referenties


Autopistas & carreteras nacionales in Peru

Panamericana NortePanamericana SurVía de EvitamientoVía Expresa Línea AmarillaPaseo de la RepúblicaCircuito de PlayasAutopista Ramiro PrialéAvenida Javier Prado EsteVia expresa GrauVia expresa Elmer Faucett

RN1RN2RN3RN4RN5RN6RN8RN10RN12RN14RN16RN18RN20RN22RN24RN26RN28RN30RN32RN34RN36RN38RN40