Autopista Centro Occidental

Uit Wegenwiki
Naar navigatie springen Naar zoeken springen
RN1 (Venezuela)
Begin Barquisimeto
Einde Morón
Lengte 147 km
Route

Barquisimeto-Oeste

Barquisimeto-Centro

Barquisimeto-Norte

Barquisimeto-Noreste

Barquisimeto-Este

Cujisal

Yaritagua

Urachichi

Chivacoa

RN 11

Guama

San Felipe-Sur

San Felipe-Este

Marín

Pica del Chino

Urama

Morón

Autopista Morón - Puerto Cabello

De Autopista Centro Occidental is een autopista in Venezuela. De snelweg verloopt vanaf de grote stad Barquisimeto tot Morón en is 147 kilometer lang.

Routebeschrijving

De snelweg begint aan de westzijde van Barquisimeto op de Ruta Nacional 1, en voert dan oostwaarts, langs de noordkant van deze grote stad. De snelweg telt 2x2 rijstroken en verloopt op 500 á 600 meter hoogte. Oostelijk van Barquisimeto voert de snelweg door een brede landbouwvallei met kleine dorpjes, met bergtoppen tot circa 1.500 meter rondom, die bebost zijn. De snelweg vormt dan de zuidelijke bypass van San Felipe. Oostelijk van San Felipe heeft de snelweg meer substandaard elementen. De bypass van Morón is wel moderner. Aan de noordkant van Morón eindigt de snelweg op de Autopista Morón - Puerto Cabello.

Geschiedenis

De snelweg is gedurende de jaren 50 en 60 aangelegd, in eerste instantie als bypass van Barquisimeto, maar ook voor doorgaand verkeer naar de kust bij Morón.

Op 2 december 2013 opende een 9 kilometer lang deel tussen Urama en El Guarataro, ten westen van Morón. Vervolgens opende op 17 november 2015 een 7 kilometer lange bypass van Morón, zodat doorgaand verkeer niet meer door deze plaats hoeft van en naar de Autopista Morón - Puerto Cabello.

Referenties


Autopistas de Venezuela

Autopista Caracas-La GuairaSegunda Autopista Caracas - La GuairaAutopista Centro OccidentalAutopista Francisco FajardaAutopista Gran Mariscal de AyacuchoAutopista José Antonio PáezAutopista Lara - ZuliaAutopista Regional del CentroAutopista San Cristóbal - La FríaAutopista Prados del EsteAutopista Caracas-GuarenasAvenida BoyacáAutopista Norte-SurAutopista a CharallaveAutopista Guacara - BárbulaAutopista del EsteAutopista Valencia - Puerto CabelloAutopista Valle - Coche