Clay Wade Bailey Bridge

Uit Wegenwiki
Naar navigatie springen Naar zoeken springen
Clay Wade Bailey Bridge
Overspant Ohio River
Rijstroken 1x3
Totale lengte 673 meter
Hoofdoverspanning 206 meter
Hoogte brugdek ? meter
Openstelling 10-1974
Verkeersintensiteit 12.200 mvt/etmaal
Locatie kaart

De Clay Wade Bailey Bridge is een vakwerkbrug in de Verenigde Staten, gelegen op de grens van de staten Kentucky en Ohio. De brug overspant de Ohio River bij het centrum van Cincinnati.

Kenmerken

De Clay Wade Bailey Bridge is een stalen vakwerkbrug met een totale lengte van 673 meter en een hoofdoverspanning van 206 meter lengte. Het brugdek is 13 meter breed, de brug heeft drie rijstroken, waarvan de middelste rijstrook als wisselstrook fungeert. De US 25, US 42 en US 127 lopen over de brug. De brug verbindt de westkant van Downtown Cincinnati met de westkant van Downtown Covington. De brug staat direct naast de C&O Railroad Bridge, en een paar honderd meter stroomopwaarts van de Brent Spence Bridge (I-75).

Geschiedenis

Als eerste is de C&O Railroad Bridge gebouwd tussen 1886 en 1889 en was de tweede spoorbrug bij Cincinnati. Deze is in 1929 vervangen. De Clay Wade Bailey Bridge is begin jaren '70 ernaast gebouwd als lokale verbinding tussen Covington en Cincinnati. Deze brug opende in oktober 1974 voor het verkeer. Het was de laatste brug over de Ohio River tussen Cincinnati en Kentucky die alleen voor lokaal verkeer is gebouwd. De brug moest vooral de John A. Roebling Suspension Bridge ontlasten.

Wisselstrook

De wisselstrook is voornamelijk gerealiseerd vanwege de beperkte breedte van de brug, bij de bouw in de jaren '70 is gebruik gemaakt van de oorspronkelijke brugpijlers van de C&O Railroad Bridge uit 1889. Deze was niet breed genoeg voor vier rijstroken. Cincinnati had indertijd meerdere wisselstroken. Gezien het relatief lage gebruik van de brug is de wisselstrook uit capaciteitsoogpunt niet noodzakelijk.

Naamgeving

De brug is vernoemd naar de journalist Clay Wade Bailey, die de politiek volgde voor The Cincinnati Post. De brug is echter geen baileybrug zoals de naam lijkt te suggereren.

Verkeersintensiteiten

Dagelijks maken circa 12.000 voertuigen van de brug gebruik, die daarmee niet erg druk is.

Zie ook

Referenties