Cloudcroft Summit

Uit Wegenwiki
Naar navigatie springen Naar zoeken springen
US 82.svg
Blank.png
US 82
Hoogte (ft) 8,668 ft
Hoogte (m) 2.642 m
Gebergte Lincoln National Forest
Verkeersintensiteit ? mvt/etmaal
Locatie kaart

Cloudcroft Summit is een bergpas in de Amerikaanse staat New Mexico. Het is het hoogste punt van de US 82 in New Mexico op 2.642 meter hoogte.

Kenmerken

Cloudcroft Summit is een oost-west georiënteerde bergpas, waarbij het dorp Cloudcroft op de pashoogte ligt. De US 82 in New Mexico verbindt Alamogordo in het westen met Artesia in het oosten. Cloudcroft Summit is de hoogste bergpas in het zuiden van New Mexico. Bij de pashoogte zijn enkele zijwegen die nog hoger verlopen. De bergpas is eenvoudig te berijden en Cloudcroft is een belangrijk toeristenplaatsje. De bergen in de omgeving zijn nauwelijks hoger dan Cloudcroft, waardoor er niet echt sprake is van een bergpas in de klassieke zin.

Geschiedenis

De omgeving werd eind 19e eeuw in kaart gebracht als toeristisch gebied en voor een spoorlijn. De spoorlijn vanaf Alamogordo to Cloudcroft werd in 1900 geopend. Passagiersvervoer over deze spoorlijn werd in 1938 gestaakt en goederenvervoer in 1947. Cloudcroft is een geliefd toeristengebied in de zomer om de hitte van lager gelegen delen van New Mexico te ontvluchten.

Referenties